Președintele Partidului National Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a afirmat în cadrul emisiunii “Educația la Putere”, de la TVR2, că obiectivele partidului său în perioada următoare sunt să guverneze bine şi să intre în anul următor într-o politică stabilă, nu plină de convulsii.
„În momentul de față avem un singur obiectiv: să guvernăm bine și să intrăm în 2024 într-o politica stabilă, nu plină de convulsii. Prefer să nu discutam despre acest subiect, pentru că este absolut prematur și nejustificat în momentul de față, avem nevoie în continuare de actul guvernamental, de stabilitate politica, de obiectivele pe care le-am asumat în procesul de reformă, suntem totuși cu o Românie care nu s-a transformat și reformat foarte mult. Ne-am asumat niște reforme pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit. Ne-am stabilit un nou obiectiv de țară, accederea la OCDE care înseamnă după aderarea la Alianta Nord-Atlantică și UE, un obiectiv major pentru România și, desigur, avem o perspectiva economică bazată pe un potențial propriu pe care trebuie să o ducem mai departe ținând cont că după rezultatele, după cifrele pe care le-au difuzat agențiile de rating, România are o perspectivă de evoluție economică ce ii va permite în 2025 să depășească Polonia ca PIB, după ce în 2022 am depasit Ungaria și alte tari, despre care nici nu ne gândeam cu ceva ani în urmă, ceea ce înseamnă că se poate. Asta trebuie sa ne dea încrederea în noi înșine că vom putea sa creștem, sa ne consolidăm. Asta trebuie să facem. Cetățenii romani asta așteaptă de la noi, să se poata se să mandreasca prin ceea ce fac ei înșiși”, a declarat Ciucă.
Întrebat dacă va fi important pentru România să avem lideri şi nde se pregătesc aceştia, preşedintele Senatului a afirmat:
„Pe domenii de specialitate fiecare instituție de învățământ superior își pregătește lideri, lideri pentru domeniul arhitecturii, de aceea la un moment dat avem un arhitect șef pentru că el a parcurs anumite etape și are calitățile unui lider, de aceea avem un inginer șef, este un inginer care are rol de lider, directorul, etc. Directorul este un lider. Când vorbim de lideri, nu ne referim doar la liderii militari, el este pregătit și specializat în domeniul său de activitate. Cand vine vorba de un lider la nivel național, atunci avem nevoie de o structura de învățământ care să fie în măsură să asigure fundamentele interinstituționale care sa asigure baza de cunoștințe a acelor lideri pentru a înțelege cum funcționează Guvernul. Guvernul este o structura interinstituțional, interagenții, acolo avem nevoie de liderii aceștia care pot să înțeleagă și care pot să aibă abilitățile de a pune toate aceste instrumente laolaltă”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News