Skip to content
Politică

Octav Cozmâncă îl DESFIINŢEAZĂ pe Dragnea: NU e deloc bine ce se întâmplă în PSD! EXCLUSIV

botosaneanul.ro

Unul dintre super-greii de altădată ai FSN-PDSR-PSD – l-am numit pe fostul ministru al Administrației Publice Octav Cozmâncă, supranumit „Titanul” (dar şi „Îmblânzitorul baronilor”) – rupe tăcerea, la şapte ani și jumătate de la retragerea definitivă din politică (2009) şi lansează, în exclusivitate pentru PSnews.ro, o critică acidă la adresa şefului PSD Liviu Dragnea.

Verdictul lui Cozmâncă este cât se poate de tranşant: „Nu este deloc bine ce se întâmplă în PSD! Politica nu se face cu lingura şi cu furculiţa!” Facem precizarea că Octav Cozmâncă este al doilea fost lider cu greutate al PSD, după ex-premierul Adrian Năstase, care critică în termeni duri politicile şi acţiunile demarate de Liviu Dragnea şi de camarila acestuia.

„Politica nu se mănâncă cu lingura şi cu furculiţa!”

„Nu intenţionez să fac mari comentarii despre modul în care s-a ajuns să se facă politică în PSD, dar vă pot spune un lucru cât se poate de evident: nu este deloc bine ce se întâmplă acolo! După cum ştiţi, eu m-am retras de ani de zile din politică, şi chiar nu-mi face nici cea mai mică plăcere să dau sfaturi celor care conduc astăzi PSD sau să comentez situaţia la care s-a ajuns în partid… Nu mi-e frică de nimeni – de fapt, de-a lungul timpului, când încă mai eram activ, am spus diverse chestiuni care trebuiau spuse. De exemplu, am avertizat în privinţa erorilor lui Mircea Geoană şi, ulterior, s-a adeverit că am avut dreptate. Totuşi, cei care ar fi trebuit să mă asculte la timpul cuvenit n-au avut urechi să audă. Cei care conduc astăzi PSD se comportă ca şi cum nu au nevoie de sfaturi sau de politicienii bătrâni care au acumulat o bogată experienţă. Însă politica nu se mănâncă cu lingura şi cu furculiţa! Vă repet ceea ce am spus de la bun început: nu este deloc bine ce se întâmplă în PSD!” a declarat Octav Cozmâncă.

„Titanul”. De la PCR, la Iliescu, Năstase şi Geoană

Considerat unul dintre cei mai importanţi lideri ai partidului celor trei trandafiri, Cozmâncă a fost senator de Botoșani în legislaturile 1996-2000, 2000-2004 şi 2004-2008. A fost ministru al Administraţiei Publice (2000-2003), secretar de stat, şef al Departamentului Administraţiei Publice Locale (1992-1996), director de management la Trustul de administrare a patrimoniului cultural naţional din cadrul Ministerului Culturii (1990-1992), inspector guvernamental (1989-1990) şi şef sector coordonare (cancelarie, pregătire acte normative, secretaiatul general al Guvernului PCR (1983-1989).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *