Skip to content
Politică

Octav Cozmâncă trece prin momente de CUMPĂNĂ! Drama fostului greu al PSD EXCLUSIV

botosaneanul.ro
" "

Fostul coordonator al mașinăriei electorale a PSD – l-am numit pe Octav Cosmâncă, supranumit, în trecut, ”Titanul” sau ”Stăpânul baronilor” –  trece, zilele acestea, prin momente de cumpănă și durere.

Mai exact, PSnews.ro l-a  contactat telefonic pe Cozmâncă, pentru a-i solicita un comentariu politic, așa cum am mai făcut-o în trecut, iar acesta ne-a explicat că se află într-o situație extrem de dificilă.

" "
" "

Doliul

”De data aceasta, nu-mi stă gândul la declarații politice. Vedeți dumneavoastră, trec printr-o perioadă nenorocită. A murit mama mea, Dumnezeu s-o odihnească. Abia m-am întors din Bucovina și sunt încă zguduit de toate cele. Mi-e greu să vorbesc despre orice. S-au adunat toate. În urmă cu o lună am suferit o operație complicată și nu mă simt deloc, deloc bine”, ne-a spus Octav Cozmâncă, moment în care ne-am prezentat condoleanțele și scuzele aferente deranjului telefonic.

Organizatorul mașinăriei electorale a PSD

Octav Cozmâncă a fost unul dintre greii de odinioară ai PSD, un nume extrem de vocal atât în anii de glorie ai lui Ion Iliescu, cât și în cei ai ex-premierului Adrian Năstase. De altfel, Cozmâncă a fost adevăratul organizator al mașinăriei electorale a FSN/PDSR/PSD, fiind poreclit ”Titanul” sau ”Stăpânul baronilor”. Marginalizat de Mircea Geoană și puternic afectat de moartea soției, care a pierdut lupta cu o boală incurabilă în urma unor suferințe îndelungate, Octav Cozmâncă avea să o rupă definitiv cu PSD, în septembrie 2009, când a declarat că partidul celor trei trandafiri nu mai reprezintă stânga autentică.

Inamicul celor trei trandafiri

În 2011 a anunțat că urma să înființeze Partidul Dreptății Sociale, împreună Tudor Mohora și Ion Toma, vechi reprezentanți ai stângii conservatoare, dar despre acest proiect nu avea să mai audă nimeni, niciodată. Ușor, ușor, Cozmâncă a alunecat în mod voluntar, de-a lungul ultimilor șapte ani, într-un adânc con de umbră, de unde iese doar rareori, și numai pentru a desființa declarativ PSD și guvernările pe care le girează. Când USL nu a reușit să-l demită pe Traian Băsescu prin referendum, în iulie 2012, Cozmâncă i-a biciuit declarativ pe organizatorii acțiunii. Nici Victor Ponta și nici Liviu Dragnea nu au scăpat de criticile vehemente ale fostului ”titan”, cel din urmă fiindu-i ”client” predilect.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *