Skip to content
Sănătate

Octavian Jurma despre măsurile anunţate de autorităţi: Sunt utile şi necesare, ar fi ajutat şi la celelalte valuri

Octavian P Jurma/facebook

Epidemiologul Octavian Jurma s-a declarat mulţumit, duminică, de măsurile adoptate de autorități după confirmarea variantei Omicron în România.

Întrebat la Antena 3 ce părere are despre măsurile anunțate, Octavian Jurma a precizat că se simte noua atitudine mai alertă a autorităților care acum este foarte importantă mai ales pentru perspectivele cu care vom intra în valul 5.

Cred că cea mai importantă măsură este acest formular care permite localizarea epidemiologică. Ar fi trebuit de mult adoptată şi mă bucur să o văd apărând prima dată la noi. Până acum nici nu a fost pusă în discuție. În general, atitudinea noului Guvern pare să fie mai alertă decât cea cu care ne-am obișnuit ‘lasă că vedem când ajungem acolo’ şi asta este foarte important pentru noi şi pentru perspectivele cu care vom intra în valul 5”, a afirmat Jurma.

“Testarea la intrarea în România este o măsură adoptată şi de alte ţări, este o măsură simplă şi eficientă de a încetini rata la care pătrunde virusul în România, pentru că este un virus de import. Aceste măsuri au menirea să încetinească, evident că nimeni nu îşi poate imagina că va putea fi oprită cu aceste măsuri. Dar şi 2,3,4 săptămâni pe care le putem câştiga în încetinirea debutului valului 5 poate să se traducă în mii de vieţi salvate. Sunt măsuri utile şi necesare pe care le-am așteptat de mai demult, ar fi ajutat şi la celelalte valuri, însă vedem că de data aceasta, chiar dacă a fost o bătălie până acolo, s-au adoptat. Înclină încet, încet balanța spre prevenție şi măsuri raționale în context epidemiologic„, a adăugat el, subliniind că posibil luna ianuarie să fie etapa în care vom asista la răspândirea comunitară a variantei Omicron în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *