Skip to content
Societate

Ocupația de jurisconsult va fi eliminată din Clasificarea ocupaţiilor din România. Cu ce va fi înlocuită

ziuaconstanta.ro

Ocupaţia de jurisconsult va fi eliminată din Clasificarea ocupaţiilor din România (COR), urmând să fie înlocuită cu cea de consilier juridic, anunță Inspecţia Muncii.

„În atenţia angajatorilor care au salariaţi încadraţi cu ocupaţia de jurisconsult: întrucât Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va radia din COR ocupaţia de jurisconsult, cod COR 261102, angajatorii care au angajaţi în această funcţie trebuie să înlocuiască această ocupaţie, în contractele individuale de muncă, cu aceea de consilier juridic, cod COR 261103”, se arată într-un comunicat emis de Inspecția Muncii, potrivit Agerpres.

Potrivit inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu, la data de 24 august 2022, în REVISAL, sunt înregistrate 2.205 de contracte de muncă aferente ocupării funcţiei de jurisconsult. Dintre acestea, 1.544 sunt cu normă întreagă, 661 cu timp parţial, iar această funcţie este ocupată de 2.000 de salariaţi, care figurează înregistraţi la un număr de 2.010 angajatori.

„Modificarea funcţiei se poate efectua prin întocmirea unui act adiţional la contractul individual de muncă, conform prevederilor art.17 alin.5 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Informăm, pe această cale, toţi angajatorii aflaţi în situaţia menţionată, că această modificare a contractului individual de muncă trebuie efectuată până la data de 30 septembrie 2022 şi transmisă în registrul general de evidenţă a salariaţilor, cel târziu în ziua anterioară producerii modificării, conform prevederilor art.4 alin.2 din H.G. nr. 905/2017”, a subliniat Bratu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *