Skip to content
Politică

Odată scăpat de asasini, Dragnea a atentat şi el la Guvernul României EXCLUSIV

TWITTER.com

Despre atentatul împotriva lui Liviu Dragnea nu ştie nimeni nimic. Nici Parchetul General, nici SRI şi probabil nici SPP-ul la serviciile căruia Dragnea a renunţat încă de când era vicepremier. Atentatul se încadrează bine în schimb în România paralelă „made în PSD”, aceea în care salariile s-au dublat şi tot mai cresc iar pensiile s-au triplat.

Liviu Dragnea nu s-a mulţumit doar să spună că în 2017 s-a atentat la viaţa sa ci a dat şi date concrete: au fost implicaţi patru bărbaţi care au stat trei săptămâni la Athénée Palace, au fost plătiţi de „un om foarte celebru în lume” şi au ajuns „în preajma” liderului PSD, dar au eşuat. Nu se ştie cum, deşi Dragnea a susţinut că povestea „s-a cercetat”.

Şi exact de aici începe nebunia, pentru că Parchetul General, SRI şi SPP au declarat în cor că habar nu au despre vreun atentat pus la cale împotriva liderului PSD, care pe deasupra este şi al treilea om în ierarhia statală.

Cine atunci cercetează – sau a cercetat – încercarea de asasinat a unuia dintre cei mai importanţi demnitari? Mister.

Cum însă nu putem să-l suspectăm pe Liviu Dragnea de minciună, în direct, într-un caz de gravitate maximă, logic rezultă că România nu are numai un „stat paralel” ci şi nişte servicii supersecrete şi paralele cât cuprinde.

Unele care anchetează de mai bine de un an această încercare de asasinare a şefului PSD şi al Camerei Deputaţilor, dar atât de fin încât nu s-a prins nimeni, de la preşedintele ţării şi până la ultima opincă.

Dragnea a lăsat fără protecţie întregul Guvern

Dacă tot luăm de bune spusele lui Dragnea, mai apare o problemă extrem de serioasă: cine poate garanta pa viitor siguranţa demnitarilor noştri, sarcină care de aproape un an nu mai este, aşa cum ar fi trebuit legal, în grija SPP-ului?

După cum se ştie, toşi membrii actualului Guvern, în frunte cu premierul, au renunţat la finalul lunii ianuarie a.c. la protecţia SPP-ului condus de Lucian Pahonţu după ce acesta din urmă a fost acuzat de Dragnea că ar fi membru de frunte al „statului paralel”. Model lansat de Dragnea încă din perioada când era vicepremier (2012 – 2015), el fiind primul demnitar care a refuzat să mai fie protejat de SPP.

Dată fiind băgarea sub preş a atentatului contra lui din aprilie 2017 şi respingerea în continuare a serviciilor SPP-ului, rezultă că pentru Dragnea importantă nu este siguranţa sa proprie ci războiul lui cu Pahonţu. O alegere discutabilă din moment ce este vorba despre de înalt demnitar al ţării, dar asta este, în România se poate orice.

Cum de şi-a permis Dragnea să-i îndemne şi pe membrii Guvernului să-i imite gestul, după consumarea atentatului, este însă o cu totul altă treabă. Una în care Liviu Dragnea ar putea eventual fi chiar acuzat că a pus în pericol, cu bunăştiinţă, Guvernul României. Uite aşa s-ar putea deschide cu adevărat un dosar, unul în care să apară şi atentatul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *