Odobescu: Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina continuă, trebuie să consolidăm apărarea

Luminița Odobescu / Facebook
Sursa foto: Facebook / Luminița Odobescu

Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina continuă, iar consolidarea apărării din această ţară este importantă, aspect la care contribuie şi România prin donarea unui sistem Patriot, a afirmat sâmbătă, pentru AGERPRES, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Şefa diplomaţiei române a participat la Adunarea Generală ONU de la New York, context în care ţara noastră a susţinut propunerea de pace a preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

În acest sens, Odobescu a spus că orice pace în Ucraina trebuie să fie „o pace justă”, care să se bazeze pe dreptul internaţional şi pe Carta ONU, anume să susţină suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa Ucrainei.

Ministrul român a spus că a discutat despre atacurile cu drone de la graniţa Ucrainei cu România inclusiv cu partenerii aliaţi.

„Atacurile Rusiei continuă, atacuri asupra infrastructurii civile, asupra infrastructurii energetice (din Ucraina – n.r.), de aceea este foarte importantă consolidarea sistemului de apărare, ceea ce România a făcut deja prin donarea unui sistem Patriot, lucru apreciat de către partea ucraineană. Cum aţi văzut, prima vizită a noului ministru de Externe (ucrainean – n.r.) s-a desfăşurat la Bucureşti. Aspectele de la frontiera României au fost discutate nu numai cu partenerii ucraineni, dar şi cu partenerii noştri din cadrul NATO, cu secretarul de stat (american, Antony – n.r.) Blinken şi cu ceilalţi colegi”, a spus Odobescu.

Ea a amintit şi de faptul că un vas comercial care transporta cereale a fost atacat de Rusia cu o rachetă, recent, în Marea Neagră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: