Odobescu, la RADR: Diplomații români contribuie la profilul României în plan internațional

Luminița Odobescu / Facebook
Sursa foto: Facebook / Luminița Odobescu

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a participat, marți, la întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu membrii corpului diplomatic şi consular al României aflaţi la Bucureşti pentru a participa la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Ministrul Odobescu, a declarat, în acest context, că diplomaţii români sunt determinaţi să aducă în continuare „contribuţia substanţială” la consolidarea profilului României în cadrul Uniunii Europene, al NATO şi în plan internaţional.

Odobescu a menţionat că această reuniune este organizată sub tema: „O politică externă fermă a României: gestionând provocările şi maximizând oportunităţile”, adăugând că ediţia din acest an reia tradiţia întâlnirilor în format fizic.

De asemenea, această reuniune urmăreşte „coordonarea strânsă” pentru promovarea intereselor României şi a cetăţenilor români, precum şi „identificarea de oportunităţi care să conducă la progresul şi modernizarea României pe termen mediu şi lung”, a adăugat Odobescu.

„Suntem determinaţi să aducem în continuare contribuţia noastră substanţială la consolidarea profilului României în cadrul Uniunii Europene, al NATO şi în plan internaţional. Cetăţenii români trebuie să beneficieze de oportunităţile ce rezultă din poziţionările noastre bine fundamentate, chiar şi în acest context extrem de dificil. De aceea, dincolo de aspectul protocolar extrem de important, întâlnirea de astăzi are şi rolul de a consolida dialogul şi coordonarea cu dumneavoastră (premierul Marcel Ciolacu – n.r.), cu conducerea Guvernului, cu membrii Guvernului României, astfel încât obiectivele noastre să rămână bine corelate şi să coordonăm eficient în a răspunde provocărilor şi aşteptărilor ridicate de cetăţenii români”, a mai afirmat ministrul, citat de AGERPRES.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL