Odobescu: Suntem pregătiţi să împărtăşim expertiza română în domeniul afacerilor europene cu Muntenegru

Sursa foto: Facebook

România este pregătită să împărtăşească expertiza în domeniul afacerilor europene cu prietenii din Muntenegru pentru dosarul aderării acestei ţări la Uniunea Europeană, a declarat, joi, la Podgoriţa, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Aflată într-un turneu în Balcanii de Vest, ea a susţinut o declaraţie de presă comună cu omologul său muntenegrean, Filip Ivanovic.

„România este şi va rămâne un susţinător ferm al aderării Muntenegrului la Uniunea Europeană. Salutăm angajamentul noului guvern pentru un nou ritm al reformelor”, a afirmat ministrul român.

Luminiţa Odobescu a adăugat că ţara noastră încurajează „cu fermitate” Muntenegru „să profite de fereastra de oportunitate pentru extinderea UE şi să construiască în acest context, în concordanţă cu recomandările Comisiei Europene din raportul anual publicat săptămâna trecută”.

„Suntem pregătiţi să împărtăşim expertiza română în domeniul afacerilor europene cu prietenii noştri din Muntenegru şi să construim un parteneriat puternic în acest domeniu”, a completat şefa diplomaţiei române.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL