Skip to content
Internațional

OE24.at: Suspecta din scandalul „Afacerea Ibiza” a fost localizată în Croația

Unul dintre personajele cheie din materialul filmat în Ibiza și dat publicității în 2017 este dat în căutare internațională. Serviciile secrete austriece au o pistă în ce o privește pe pretinsa oligarhă Alyona Makarova. Aceasta se află în Croația și riscă o pedeapsă cu închisoarea.

Are 30 de ani, este slabă, are păr blond sau brunet, un nas foarte ascuțit și un tatuaj mare în partea interioară a încheieturii drepte. Tânăra, care susține că se numește Alyona Makarova, și că este nepoata oligarhului rus Makarov, a fost surprinsă cu o cameră ascunsă într-un video filmat pe 24 iulie 2017 la Ibiza, alături de Heinz-Christian Strache și Johann Gudenus, la vremea aceea șeful, respectiv adjunctul partidului de extremă dreaptă austriac  FPÖ (Partidul Libertății). În urma publicării materialului în care tânăra le propune celor doi susținere media în contextul alegerilor, în schimbul unor contracte guvernamentale, cei doi au demisionat. Scandalul a dus la destrămarea coaliției guvernamentale și organizarea de alegeri anticipate.

Potrivit ÖSTERREICH exklusiv, Serviciile de Informații ale Austriei se află deja pe urmele necunoscutei din material și ar cunoaște adevărata identitate a acesteia. „În vara anului 2019 ea s-a aflat în stațiunea croată Rijeka, timp de mai multe săptămâni”, afirmă publicația, citând surse confidențiale.

Tânăra s-a aflat în vacanță pe coasta croată și, potrivit surselor, ar „avea contacte speciale în această țară”. Acest lucru este perfect posibil, deoarece unul dintre suspecții „Afacerii Ibiza” s-a aflat în Croația în aceeași perioadă, unde a folosit cartele telefonice preplătite.

Alyona Makarova, care pare să se potrivească perfect unui rol de thriller politic, a acționat perfect conform scenariului. La prima întâlnire cu Johann Gudenus, fost membru al partidului FPÖ, și logodnica lui, la începutul anului 2017, tânără a apărut la cină într-un hotel de lux vienez „însoțită de patru bodyguarzi”, își amintește Tatjana Gudenus. Iar domnișoara „Makarov” știa exact cum să ajungă la Heinz-Christian Strache, menționează Prof. Gert Schmidt, redactorul platformei de investigații EU-Infothek.com. „În cadrul acestei întâlniri, Gudenus a promis investiții în Austria în valoare de 300 de milioane de euro.”

Folosirea unui pașaport fals, intenția de fraudă cu tranzacții imobiliare și investiții false, participarea la înregistrări audio și video ascunse  ar putea să o coste câteva luni de închisoare pe „Alyona Makarova”. Un alt pericol cu care se înfruntă suspecta: miliardarul rus Igor Makarov a fost extrem de iritat de faptul că numele său a fost implicat în „Afacerea Ibiza”.

ÖSTERREICH (oe24.at)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *