Skip to content
Politică

Oferta OTRĂVITOARE pe care baronii i-o fac lui Dragnea! Șeful PSD este noul Vadim! EXCLUSIV

PRO TV

Propunerea pe care baronii refractari Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose i-au tot servit-o lui Liviu Dragnea, zilele acestea, în spatele ușilor închise – anume ca teleormăneanul să consimtă să se retragă de la șefia PSD, dar, totodată, să rămână la ”butoane”, numai că din umbră, prin ungerea unui om de casă în această funcție – seamănă izbitor cu ”oferta” care i-a fost făcută, în 2005, șefului PRM-ist Vadim Tudor (actualmente răposat), când tandemul Corneliu Ciontu-Anghel Stanciu a încercat să-l înlăture de la conducerea grupării pe care o ctitorise.

În 2005, Vadim i-a ascultat pe Ciontu și pe Anghel, care i-au explicat că, dat fiind imaginea sa de lider xenofob, ultranaționalist și antisemit, PRM nu va fi băgat în seamă de nicio familie europeană – în acea perioadă, Ciontu (fost securist) visa să afilieze PRM la… PPE, ceea ce, deigur, era de-a dreptul imposibil.

Cum și-a dat Vadim demisia

Totuși, scandalizat de faptul că PRM reprezenta încă o forță în Parlament, dar era exclus de la orice guvernare și i se trânteau, în mod legitim, toate ușile în nas, ori de câte ori se autoinvita în vreo vizită externă, Vadim a consimțit să-și dea demisia din funcția de președinte al PRM – pe care o voia pe viață: ar fi ocupat-o și în prezent, cu toate consecințele aferente, dacă un atac de cord nu i-ar fi stricat definitiv planurile –, să-l numească șef pe Ciontu (care nu-i ieșise din cuvânt până atunci) și să fie de acord cu schimbarea titulaturii de PRM în… Partidul Popular România Mare, care ar fi avut o doctrină… ”creștin-democrată și moderată”.

S-a lăsat cu sânge

Inevitabil, ”minunea” nu a ținut nici măcar două luni. Vadim – personaj realmente bolnav de putere și dependent de controlarea celorlalți, dar nu mai mult ca Liviu Dragnea! – i-a acuzat public pe Ciontu și pe Stanciu că au conspirat să-l debarce și, susținut frenetic de liderii fideli (printre care Olguța Vasilescu, actualul ministru PSD-ist al Muncii, și Lucian Bolcaș, de ceva ani membru PSD) i-a exclus imediat pe cei doi, revenind în forță la vechile apucături pe care, nici măcar de ochii lumii, nu izbutise să le țină în frâu – ca o paranteză, Anghel Stanciu s-a înregimentat de urgență în PSD, în timp ce Ciontu a pribegit fără succes prin PC.

Marile probleme ale lui Dragnea

Dacă lui Vadim i-a reușit revenirea (la o scară mult, mult mai redusă/larvară decât cea la care ar juca Dragnea, fiindcă, era de ordinul evidenței: Vadim=PRM), teleormăneanul este conștient că nu va izbuti o astfel de performanță, și asta din mai multe motive. La urma urmelor, este infractor dublu condamnat, iar dosarul angajărilor fictive a reintrat în line dreaptă, ceea ce înseamnă că Dragnea riscă să ajungă la pușcărie, în decembrie-ianuarie, pe vechile legi și (încă) în lipsa unei OUG vizând grațierea și amnistia. Tot din cauza lui Dragnea, PSD se găsește într-un permanent picaj în sondajele de opinie, iar nemulțumirile privind celula de criză de la Scroviștea – care decide, negociază și dă ordine fără consultarea celorlalți lideri, și doar în funcție de necesitățile și capriciile șefului suprem – sunt într-o continuă creștere. Și Dragnea nu este PSD, deși el reprezintă, cu siguranță, una dintre cele mai hidoase fațete ale partidului zămislit de nomenklaturistul Ion Iliescu și FSN. Tocmai de aceea, Dragnea se va ține cu dinții de jilțul de șef al PSD cât poate de mult, fiind conștient că, dacă ar accepta să demisioneze din funcție, va pierde partidul, Guvernul, libertatea și cariera politică (pe care, având în vedere speța personajului, este de-a dreptul uluitor că o are, parvenind al treilea om în stat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *