Skip to content
Politică

OFICIAL: ALDE îl vrea pe Tăriceanu PREMIER. Anunţul lui Constantin

alde.ro

UPDATE 15:26

De acum, este oficial: ALDE îl doreşte pe co-preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu prim-ministru după scrutinul legislativ de pe 11 decembrie. Anunţul a fost făcut de către celălalt copreşedinte, Daniel Constantin.

" "

Potrivit acestuia, hotărârea a fost luată în unanimitate, transmite News.ro.

”Din discuţiile avut în interiorul partidului, dar nu numai, am decis că e necesar ca ALDE să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru. Din analizele din interiorul partidului a rezultat faptul că cel cu care vom merge la negocieri la Cotroceni să fie Călin Popescu Tăriceanu”, a delcarat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

Conducerea centrală a ALDE s-a reunit duminică, în Capitală, alături de liderii din teritoriu, care au votat ca formaţiunea să îl propună pe Tăriceanu ca premier al formaţiunii politice.


Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) iese la rampă: îl vrea pe co-preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu în funcţia de PREMIER după alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

Conducerea ALDE reunită duminică a decis, alături de liderii locali ai partidului, ca propunerea formaţiunii pentru funcţia de premier să fie copreşedintele partidului şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, scrie Cotidianul.ro, citând surse politice.

Anunţul oficial va fi făcut în cursul zilei de duminică.

Conducerea centrală a ALDE s-a reunit duminică, în Capitală, alături de liderii din teritoriu, care au votat ca formaţiunea să îl propună pe Călin Popescu Tăriceanu ca premier al formaţiunii.

Călin Popescu Tăriceanu spunea, la începutul lunii, că, în funcţie de rezultatul alegerilor din 11 decembrie şi de rezultatul negocierilor politice, va fi stabilit viitorul premier, el precizând că i-ar plăcea să poată pune „în slujba ţării” experienţa pe care a avut-o ca prim-ministru şi despre care crede că „că a lăsat ceva rezultate benefice în urmă”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *