Skip to content
Politică

OFICIAL: ASR Margareta devine Regina României

După moartea Regelui Mihai, potrivit unei decizii anunțate de Casa Regală, Principesa Margareta devine Regină.

Casa Regală a publicat miercuri Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României, unde se menționează că imediat după moartea Șefului Casei Regale a României, fără vreo proclamație ulterioară, Moștenitorul Evident sau Moștenitorul Prezumptiv (…) va primi din acea clipă titlul și apelativul de Rege sau Regină.

Totodată, consortul Principesei Margareta, fostul actor Radu Duda, va primi titlul de „Alteţa Sa Regală Principele Consort al României“.

”Promulgat prin semnătura Majestății Sale Regelui Mihai I al României

Pentru a succede tuturor celorlalte Statute și Legi ale Casei,

începand cu 30 decembrie 2007

Introducere

Casa Regală a României este guvernată de statut și de tradiție. În conformitate cu Ordinul Majestății Sale și cu toate cerințele moderne, aceste Norme Fundamentale, promulgate de mâna Regelui Mihai I, Șef Suveran al Casei Regale a României, prin Grația Lui Dumnezeu, Rege încoronat al României și jure sanguinis Mare Maestru al Ordinelor și Decorațiilor Casei Regale a României, vor intra în vigoare la 30 decembrie 2007. Acest document își va primi validitatea și puterea la momentul semnăturii, de mâna Regelui. Prin acest document, toate statutele precedente și toate privilegiile, apelativele, titlurile, rangurile și drepturile dinastilor sau ale descendenților lor, sunt revocate. Tradițiile noastre de familie includ și vor include întotdeauna credința creștin ortodoxă, care va servi drept principiu călăuzitor în toate deciziile viitoare. Păstrând respect pentru libertatea de credință și de conștiință a individului, toți membrii dinastici ai Familiei vor aparține ritului creștin ortodox. Rugăm pe Dumnezeu să protejeze Familia noastră Regală, țara noastră și Biserica noastră.

Capitolul I

Casa Regală a României

Articolul 1

Caracteristici și membri

1) Casa Regală a României este o comunitate de familie autonomă înființată și organizată pe baza prevederilor acestui Statut Dinastic, de acum în vigoare. Ea va fi compusă din membri prin naștere sau membri prin căsătorie, numai după cum este stabilit de acest document.

2) Șeful Casei Regale a României, potrivit tuturor practicilor și convențiilor de astăzi, este de jure sau de facto Suveran, în termeni de autoritate asupra Casei Regale a României, la orice moment. Imediat dupa decesul Șefului Casei Regale a României, fără vreo proclamație ulterioară, Moștenitorul Evident sau Moștenitorul Prezumptiv, în funcție de cine va fi în viață și primul în linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipă titlul și apelativul de Rege sau Regină, indiferent de poziția Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare și indiferent dacă, mai târziu, va alege sau nu să nu folosească un asemenea titlu sau apelativ”, se arată în Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *