Skip to content
Politică

OFICIAL Ce partid extremist îl va susține pe Iohannis în turul II

Un partid din România care are drept obiectiv oficial autonomia Ținutului Sescuiesc a decis, în mod oficial, să îl susțină pe prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis,

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a declarat joi, pentru Agerpres, că Prezidiul Executiv al formaţiunii a decis ca în turul II să sprijine candidatura lui Klaus Werner Johannis la preşedinţia României.

„Johannis este candidatul Ardealului. PCM ca partid de orientare de dreapta totdeauna a privit ca aliate partidele care sunt membre ale Partidului Popular European. Ca un partid cu orientare regională, al maghiarilor şi al secuilor, interesul nostru este ca în următorii cinci ani România să aibă un preşedinte care înţelege problema transilvană, care să ştie că poarta Europei este Ardealul şi care ştie că Ardealul este motorul economiei României. Având în vedere aceste considerente, PCM a decis ca în turul II să sprijine candidatura lui Klaus Werner Johannis”, a afirmat Biro Zsolt.

Liderul PCM a spus că formaţiunea sa a făcut un apel către simpatizanţi ca în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie, să se prezinte la vot, întrucât acest tur II „are o miză” şi „să voteze pentru viitorul Transilvaniei”.

Trebuie precizat că Partidul Civic Maghiar are trebut în statutul de funcționare autonomia Ținutului Secuiesc, precum și obținerea de drepturi mai generoase pentru minorități.

2 comentarii la “OFICIAL Ce partid extremist îl va susține pe Iohannis în turul II

  1. pcm +ppmt +tokes +claudiu craciun +GANDUL +ong-urile soros—aliantaruso–ungara—ALIANTA LUCRULUI BINE FACUT . JOSEPH DAUL seful PPE—-stie pe cine sustine ?

  2. Da, e oficial ,iar „curajosul” klausie a postat pe 3 noiembrie pe pagina sa de facebook multumirile sale pt. sustinere ,dar si pt. tokes , iar cum a aparut stirea cu imaginea postata, dupa cateva minute a sters postarea de pe pagina sa !!! TRADATORII DE TARA, AFARA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *