Skip to content
Politică

Oficial Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale

 Corina Crețu este oficial comisar european pentru politici regionale din partea României. 

Corina Crețu  va avea un buget uriaș de gestiona și anume, portofoliul pe care liderul PSD îl va ocupa are un buget de 351,8 miliarde de euro, pentru intervalul 2014-2020, informează rtv.net.

Polonia, cel mai important stat fost-comunist a deţinut acest portofoliu, între 2004 şi 2010.

Comisarul responsabil pentru acest domeniu gestionează politica de coeziune a Uniunii Europene, una dintre cele mai importante initiative ale organizaţiei, dar una infinit mai importantă pentru dezvoltarea României şi pentru eliminarea decalajului dintre ţara noastră şi standardele europene.

Comisarul responsabil pentru acest portofoliu va gestiona politicile care au drept obiectiv crearea de locuri de muncă şi încurajarea creşterii economice, combaterea schimbărilor climatice şi a dependenţei energetice, reducerea sărăciei, respectiv combaterea excluziunii sociale.

Comisariatul european pentru politică regională dispune de aproape o treime din întreg bugetul UE pentru perioada 2014-2020, respectiv 351,8 mld euro, dintr-un total de 1082 mld euro. Politica regională a UE este așadar principalul instrument pentru investiții al Uniunii.

Aceste resurse sunt utilizate pentru finanțarea infrastructurilor de transport și comunicații strategice, pentru a favoriza trecerea la o economie mai prietenoasă cu mediul înconjurător, pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în a devenit din ce în ce mai inovatoare și mai competitive, pentru a crearea de noi locuri de muncă, pentru a consolida și moderniza sistemele de educație și pentru a construi o societate mai incluzivă. Toate acestea sunt domenii în care România se află în urma multor state membre ale Uniunii, de aceea prezența unui român la conducerea acestui comisariat va reprezenta un avantaj semificativ, mai precizează rtv.net.

1 comentariu la “Oficial Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *