Skip to content
Politică

OFICIAL Horia Georgescu nu mai ocupă funcția de președinte al ANI

Senatorii jurişti au luat act, marţi, de demisia lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, potrivit Agerpres.

În şedinţa Comisiei juridice a fost analizată scrisoarea prin care preşedintele Consiliului Naţional de Integritate (CNI), Ciprian Ciucu, informează Senatul cu privire la demisia lui Horia Georgescu, senatorii jurişti votând în unanimitate un raport favorabil asupra sesizării.

„Senatul eliberează pe domnul Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate ca urmare a demisiei domniei sale din data de 17 martie 2015”, se arată în proiectul de hotărâre pe care Comisia juridică îl va transmite plenului Senatului.

Preşedintele Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, a explicat că în proiectul de hotărâre este folosită sintagma ‘Senatul eliberează din funcţie’ deoarece în Legea de organizare şi funcţionare a ANI „nu există termenul de vacantare a postului”.

„Pur şi simplu îl eliberăm din funcţie ca urmare a demisiei. Astea sunt prevederile legale”, a adăugat Boboc.

Horia Georgescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ANI în data de 17 martie, după ce a fost reţinut de DNA şi ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *