OFICIAL Marian Neacșu preia interimatul la Ministerul Muncii. Iohannis a semnat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ia act de demisia ministrului Muncii, Marius Budăi şi decretul prin care vicepremierul Marian Neacşu preia interimatul funcţiei.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 14 iulie 2023, următoarele decrete, decret prin care se ia act de demisia domnului Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii şi solidarităţii sociale, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decret prin care se desemnează domnul Marian Neacşu, viceprim-ministru, ca ministru al muncii şi solidarităţii sociale, interimar, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului. Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului. ”Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: