Skip to content
Politică

OFICIAL Pe cine va susține Partidul Rromilor la prezidențiale. Câte voturi poate aduce Dorin Cioabă

Partidul Rromilor, condus de DOrin Cioabă, a decis pe cine va susține în campania prezidențială din 2014.

UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea și aflat în alianță cu PSD, a încheiat, luni, un protocol de colaborare cu Partidul Alianța Democrată a Rromilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, ce prevede susținerea candidaturii lui Victor Ponta în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Acesta a fost semnat la sediul UNPR, de către secretarul general al Uniunii, Neculai Onțanu și de președintele PARD, Dorin Cioabă, potrivit b1 tv.

„UNPR a fost singurul partid, singura alianță care s-a așezat la masa negocierilor cu noi și să vadă în rromi un aliat de nădejde. Sperăm ca programele pentru etnia noastră să devină cât mai rapid o realitate, așa cum, la rândul nostru, vom pune umărul pentru ca Victor Ponta să câștige alegerile prezidențiale”, a spus Dorin Cioabă.

Întrebat, după semnarea protocolului cu UNPR, câte voturi îi va aduce PADR lui Victor Ponta, Cioabă a precizat că formaţiunea sa are peste 150.000 de membri, dar există şi romi care colaborează cu această formaţiune şi care aşteaptă mesajul său pentru a le indica un candidat cu care să voteze.

„Foarte mulţi oameni în comunităţile de romi sunt în colaborare, aşteaptă mesajul meu pentru a indica unul dintre candidaţii pentru Prreşedinţie. Noi putem să spunem că estimăm undeva la câteva sute de mii de voturi care vor veni de la comunitatea de romi. Foarte multe voturi vor veni din afară, multe comuniăţi de romi sunt în Spania, Italia, avem cu ei legături, fac parte din organizaţia noastră”, a arătat Cioabă.

Autointitulatul rege internaţional al romilor a înregistrat, vineri, Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), „primul partid politic al romilor”, la Tribunalul București.

2 comentarii la “OFICIAL Pe cine va susține Partidul Rromilor la prezidențiale. Câte voturi poate aduce Dorin Cioabă

  1. era normal sa se intample acest lucru atata timp cat PSD.ul le-a dat aurul inapoi,mai exact Iliescu!!! ar trebui sa se gandeasca la faptul ca nu mai au nimic de primit si ca daca aleg alta guvernare e probabil sa nu mai trebuiasca sa plece in alta tari sa castige bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *