Skip to content
Politică

OFICIAL: Renato Usatîi scos din cursa electorală

Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel din Chișinău cu privire excluderea Partidului Politic „Patria” din cursa electorală. Completul de judecători a fost format din Nicolae Clima – președinte complet, și judecătorii Svetlana Novac, Tatiana Vieru, Ion Corolevschi, Oleg Sternioală, informează unimedia.info.

Astfel, potrivit deciziei Curții Supreme Partidul Politic „Patria” va fi exclus definitiv din cursa electorală. În dreptul acestuia în buletine va fi aplicată ștampila „RETRAS”.

UNIMEDIA precizează că partidul „Patria”, în rândurile căruia se regăsește Renato Usatîi, ar fi utilizat circa 8,1 milioane de lei în această campanie electorală din străinătate. Suma a fost prezentată de Inspectoratul General de Poliţie, care declară că deține probe că acești bani au fost trimiși de peste hotare.

Din acest motiv, Comisia Electorală Centrală (CEC) a propus excluderea acestui candidat din cursa electorală. Ulterior, Curtea de Apel a decis admiterea cererii CEC-ului. La rândul său, Renato Usatîi a declarat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *