Skip to content
Politică

OFICIAL S-a anunțat primul consilier prezidențial al lui Iohannis

Un lider PNL a anunțat marți că va renunța la funcțiile din partid pentru a deveni consilier prezindențial, devenind primul nume anunțat oficial din echipa noului președinte Klaus Iohannis.

Deputatul PNL George Scutaru a anunţat că va deveni consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, după ce şi-a dat demisia de la şefia grupului PNL din Camera Deputaţilor, el urmând să demisioneze şi din calitatea de parlamentar.

”O să-mi anunţ demisia şi din Parlament, ar fi o stare de incompatibilitate între calitatea de parlamentar şi cea de consilier prezidenţial şi am considerat că ar fi normal (să demisioneze de la şefia grupului PNL, n.r.) ţinând cont şi de faptul că mâine şi poimâine, adică miercuri şi joi, vor fi activităţi doar în comisiile de buget-finanţe. Vineri va fi ultima şedinţă a Camerei Deputaţilor, ocazie cu care o să-mi depun şi demisia din Parlament”, a spus Scutaru.

Deputatul Ludovic Orban a fost ales, marţi, noul lider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, cu 43 de voturi, câştigând competiţia pentru postul deținut anterior de Scutaru cu colegul său, Mihai Voicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *