Oficial SUA: Acordul de eliberare a unor ostatici din Gaza este mai aproape ca niciodată

Jon Finner
Sursa foto: Captura Video/ Youtube

Un acord pentru a asigura eliberarea unora dintre ostaticii ţinuţi în Gaza de militanţii Hamas este mai aproape ca niciodată, în războiul grupării islamiste cu Israelul, a declarat duminică un oficial de la Casa Albă, citat de Reuters.

Consilierul adjunct pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jon Finer, a declarat că un acord de eliberare ”a considerabil mai mulţi de 12” ostatici va include, de asemenea, probabil o pauză prelungită a luptei şi va permite distribuirea asistenţei umanitare în Gaza.

Luptele au făcut ravagii duminică, militanţii Hamas luptându-se cu forţele israeliene care încearcă să ajungă la cea mai mare tabără de refugiaţi din Gaza, a doua zi după ce oficialii israelieni şi americani au negat un articol al Washington Post conform căruia s-a ajuns la un acord.

”Ceea ce pot spune în acest moment este că unele dintre motivele de dezacord, într-o negociere foarte complicată, foarte sensibilă, au fost restrânse”, a declarat Finer la emisiunea ”Meet the Press” de la NBC.

”Cred că suntem mai aproape decât am fost de ceva timp, poate mai aproape decât am fost de la începutul acestui proces, de a finaliza această înţelegere”, a adăugat el.

Ambasadorul Israelului în Statele Unite, Michael Herzog, a mai spus într-un interviu la emisiunea ”This Week” de la ABC că Israelul speră că Hamas ar putea elibera un număr semnificativ de ostatici ”în zilele următoare”.

Dar Finer a avertizat: „Nimic nu este de acord până când totul este de acord. Negocierile sensibile ca aceasta se pot destrama în ultimul moment”.

Hamas a luat aproximativ 240 de ostatici în timpul atacului său mortal peste graniţă în comunităţile israeliene, pe 7 octombrie, ceea ce a determinat Israelul să atace Gaza şi să invadeze teritoriul palestinian pentru a eradica gruparea islamistă aflată la conducere.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: