Oficial SUA explică unul din obstacolele care țin în loc Europa

Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA, a declarat că în Europa de Est şi Balcani, deşi s-au făcut progrese, corupţia rămâne unul din obstacolele principale în atingerea unei Europe unite şi libere, subliniind, totodată, că fenomenul subminează economia şi erodează democraţia, informează mediafax.ro.

Corupţia reprezintă „una dintre cele mai complexe provocări” ale comunităţii euroatlantice, iar combaterea ei este „pe atât de dificilă pe cât este de importantă”, a declarat, marţi, Hoyt Yee, la un eveniment organizat de Guvern şi de Institutul Aspen.

„În SUA, ştim asta din propria experienţă, din propria noastră istorie. Luptăm în fiecare zi pentru a ne ridica la cuvintele imortalizate în Declaraţia de Independenţă, că toţi oamenii sunt egali şi prin urmare toţi americani au dreptul să fie protejaţi în mod egal de lege”, a spus Yee, adăugând că şi în Constituţia României scrie că „această ţară este guvernată de statul de drept, în care demnitatea umană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, justiţia şi pluralismul politic reprezintă valori supreme„.

„Aceste valori democratice care menţin şi apără statul de drept, care protejează dreptul la o presă liberă, care garantează o justiţie indeependentă şi care oferă o guvernanţă transparentă şi responsabilă sunt fundamentele comunităţii euroatlantice. Atât americanii cât şi europenii ştiu ce efecte corovize are corupţia asupra capacităţii de a oferi prosperitatea, securitatea şi libertatea pe care cetăţenii le aşteaptă şi le merită”, a afirmat oficialul american.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL