Skip to content
Politică

OFICIAL/ SURPRIZĂ Cine preia interimatul la MAE

Premierul Victor Ponta a anunțat luni cine preia interimatul Ministerului Afacerilor Externe, după ce Titus Corlățean a decis să renunțe la această poziție.

”MAE își mentine integral pozitia potrivit careia nu exista baza legala pentru suplimentarea sectiilor de votare. Ca ministru am obligatia sa asigur impreuna cu echipa MAE respectarea legalitatii. În consecință, l-am informat pe prim-ministru al României ca am decis sa imi depun mandatul de minsitru. Nu accept sa incalc legea. Nu pot accepta sa încalc legea. Nu pot acepta sa ofer motive de contestare pe considerente de nelegalitate a noi sectii de votare”, a declarat Titus Corlățean, încercând să își motiveze depunerea demisiei.

Citește și: UPDATE – Ministrul de Externe a demisionat

În locul lui Corlățean, interimatul Ministerului Afacerilor Externe va fi preluat de Teodor Meleșcanu, a anunțat Victor Ponta.

”Nemultumirea celor care nu au putut vota in diaspora e legitima, crestera capacității logistice vor fi sprijinite, vom aloca toate resursele necesare.

Dincolo de aceaastă realitate există o latură politică care cu siguranta deturnează sensul campaniei electorale si ale alegerilor, presiunile inadmisibile facute de Traian Basescu si Klaus Iohannis ca MAE sa incalce legea.

De altfel ,a zi intreaga echipa ne-au prezentat un punct de vedere legal dar si a cererilor ilegale. Am acceptat demisia acestuia. Am trimis propunere ca domnul Teodor Melesacanu sa ocupe functia de ministru de externe”, a precizat Victor Ponta luni.

Conform legii, interimatul în fruntea unui minister nu poate dura mai mult de 45 de zile.

1 comentariu la “OFICIAL/ SURPRIZĂ Cine preia interimatul la MAE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *