Skip to content
Politică

OFICIAL: Mesaj de la UDMR către electorat în turul II

UDMR a decis pe cine va decide în turul al doilea al prezidențialelor. Liderul formațiunii maghiarilor, Kelemen Hunor, a declarat că după ședința UDMR de astăzi au existat mai mulți colegi care s-au exprimat cu privire la susținerea candidatului PSD-UNPR-PC în turul II, și anume Victor Ponta, însă că decizia ședinței este ca UDMR să transmită electoratului său să voteze liber.

Kelemen Hunor a ținut să precizeze că celălalt candidat, Klaus Iohannis, a exclus orice fel de negocieri și discuții, catalogându-l „arogant”.

„Am constatat o ușoară creștere a celor care în primul tur de scrutin și-au exprimat pentru una din ofertele politice. Recomandarea noastră a fost ca sprijinul să fie doar din turul II. Decizia pentru turul II în această situație și în acest context e destul de dificilă și influențată de mulți factori”, a spus Kelemen Hunor.

Deși Kelemen Hunor a declarat că în ședința formațiunii mai mulți membri ai UDMR și-au exprimat dorința de a îl susține pe Victor Ponta în turul al II-lea, acesta a precizat că din cauza alianței cu PRM, UDMR nu va face nici un fel de îndemn.

În acest context, mesajul transmis de Kelemen Hunor pentru electorat a fost ca fiecare să voteze liber, tocmai dată fiind alianța dintre PRM și UNPR.

„Insa decizia noastra spre electoratul maghiar este foarte ingreunata de o alta intamplare: revenirea in ecuatia politica a lui Vadim Tudor si sprijinul lui Vadim, mai ales incheierea unui protocol pentru noi a fost un gest neasteptat. Nu putem fi alaturi de Corneliu Vadim Tudor nici macar o ora, nici macar 10 zile. Vadim reprezinta in perceptia noastra toate principiile cu care noi am luptat 25 de ani. Intoleranta si ura fata de maghiari. In consecinta, ceea ce noi am adoptat astazi cu marea majoritate, cu o abtinere, sa recomandam celor care merg sa isi exercite votul sa voteze conform propriilor opinii”, a mai spus Kelemen.

7 comentarii la “OFICIAL: Mesaj de la UDMR către electorat în turul II

  1. k hunor–joaca o carte la plesneala–politica–LUCRULUI BINE FACUT– eL–pentru postul lui il sustine pe premier—marea masa voteaza cu ajutorul celor infiltrati–ca scuza–persnajul de serviciu-VADIM—CINE CERE AUTONOMIE PE CRITERII ETNICE ? 349 416–votanti V TUDOR—–329727–votanti K HUNOR ? Unde sunt puntile dintre romanii indiferent de etnie ? Lucreaza cumva medaliatul tradator tokes la ele . Tehnica asta bat-o vina mai hunorel–poate juca feste si sa jucati la simplu in 2016 .

  2. pe bune? asta a zis hunor? stirea e doar o interpretare miseleasca antiponta si antipsd a declaratiei bozgorului, rusine deontologilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *