Skip to content
Politică

OFICIAL Victor Ponta și Daciana Sârbu, reclamați la ANI de Orban

Vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni, că a depus o sesizare la Agenția Națională de Integritate (ANI) în care reclamă faptul că premierul Victor Ponta nu a trecut în declarația de avere și bunurile soției, împreună cu care, susține liberalul, liderul social-democraților ar avea șapte case, informează agerpres.ro.

„Sesizez oficial încălcarea flagrantă de către prim ministru Victor Ponta a legislației privind integritatea în exercitarea funcției publice. Este vorba despre declarația de avere depusă de Victor Ponta în care, din 2010 (…) omite în mod intenționat să treacă bunurile soției. (…)

Probabil a considerat că electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni să vadă că de fapt Victor Ponta are de fapt șapte case în proprietate (…) și și-o fi imaginat probabil că votanții PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta aflând că la vârsta de 42 de ani deține împreună cu soția șapte case”, a spus Orban, în fața sediului ANI, după ce a depus sesizarea la sediul ANI.

În opinia vicepreședintelui liberal, faptul că Ponta nu ar fi menționat aceste bunuri reprezintă o încălcare gravă a legii 176 articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei aflate în funcție publică de a completa declarația de avere incluzând bunurile soției și ale copiilor aflați în întreținere.

Ludovic Orban consideră că Ponta se face vinovat de ”infracțiunea de fals în declarații”. El a susținut că a solicitat o audiență la președintele ANI, Horia Georgescu, dar nu a obținut-o.

„Nu mă interesează de ce Victor Ponta a încălcat legea, pe mine mă interesează ca instituția abilitată cu încălcarea legii în ceea ce privește integritatea în exercitarea funcției publice, să fie extrem de rapidă în soluționarea acestei sesizări și să arate același zel pe care îl arată în cazul sutelor și miilor de primari acuzați de incompatibilitate pentru prezența în AGA sau în consiliile de administrație, să arate același zel și în cazul premierului și candidatului la președinție, Victor Ponta”, a adăugat liberalul.

Orban a spus că ANI trebuie să întocmească „de urgență” un raport și să stabilească cu precizie sancțiunile împotriva lui Victor Ponta și a soției acestuia, Daciana Sârbu. Totodată, el a menționat că, dacă în termen de o săptămână, ANI nu va soluția sesizarea pe care a depus-o, se va adresa Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

De asemenea, vicepreședintele PNL a precizat că sesizarea a făcut-o atât pe numele lui Victor Ponta, cât și al soției acestuia, Daciana Sârbu.

Mi s-a părut că nimeni nu are dreptul să vorbească de funie în casa spânzuratului. (…) Tu vezi paiul din ochiul adversarului, când ai în ochii tăi o bârnă cât casa”, a mai explicat Ludovic Orban, după ce a depus sesizarea la ANI împtriva premierului.

5 comentarii la “OFICIAL Victor Ponta și Daciana Sârbu, reclamați la ANI de Orban

 1. Un magar , auzind greierii cantand , se desfata cu vocea lor suava . Pizmuindu-i pentru talentul lor , i-a intrebat cu ce se hranesc ei ca sa-si faca glas atat de frumos . Acestia raspunsera ; CU ROUA—Magarul , tot asteptand sa cada roua—-MURI de FOAME——-ESOP

 2. CAPITOLUL VI
  Drepturile şi obligaţiile patrimoniale ale soţilor

  SECŢIUNEA a 3-a
  Regimul separaţiei de bunuri
  Art. 360

  Regimul bunurilor

  (1) Fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.

  1. Corect ! Dar de unde sa stie Orban lucrurile astea ? El nu stie nici macar faptul ca fuga de la locul accidentuilui nu este un bun succesoral !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *