Skip to content
Externe

Oficialii FSB și GRU se pregătesc pentru o Rusie post-Putin

pixabay.com

Înalți oficiali ruși cred că războiul din Ucraina este „pierdut”, sugerând că regimul lui Vladimir Putin s-ar putea să se apropie de sfârșit, susține un expert în securitate.

„Elita informată” din cadrul forțelor de securitate „înțelege că războiul este pierdut”, a declarat anchetatorul principal al lui Bellingcat, Christo Grozev, într-un interviu acordat Radio Liberty, potrivit Insider. Pentru a câștiga războiul, a spus Grozev, președintele rus ar avea nevoie de o mobilizare generală, numai că acest lucru ar duce la o „explozie de nemulțumire” în Rusia.

Unele persoane din cercul apropiat al lui Putin îl presează să folosească arme nucleare sau chimice, a continuat Grozev, dar alții spun deja că „este suficient” și că „ar fi mai bine să nu irosim încă 10.000 de vieți ale soldaților și ofițerilor noștri”.

Deși cifrele exacte nu sunt disponibile, se estimează că mii de militari ruși au murit în ofensiva țării asupra Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie, Rusia a pierdut o treime din forțele sale. Grozev a spus că oficialii de securitate din cadrul FSB, care cunosc câți soldați ruși au murit, cred că Putin își pierde puterea. „Sunt acele forțe de securitate care cunosc pericolele pentru regim și ei înșiși își pregătesc acum viitorul”, a spus el, pentru Metro.

Mai mulți oficiali de la FSB și GRU se pregătesc pentru o Rusia post-Putin, potrivit expertului. „Unii dintre ei caută o oportunitate de a-și scoate familiile din Rusia”, a spus Grozev, potrivit sursei citate de b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *