Skip to content
Ialomița Știri locale

Ofiţer de poliţie, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită la înmatricularea a 54 de autoturisme

Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Procurorii DNA au anunţat, vineri, că un ofiţer de poliţie de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a primit mită pentru a înmatricula cu prioritate 54 de autoturisme.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului Palantin Sandu, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată”, a transmis, vineri, DNA.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în perioada 15 septembrie 2017 – 12 octombrie 2017, inculpatul ar fi primit de la o persoană suma totală de 10.200 de lei, pentru a efectua în regim de urgenţă şi fără programare 54 de operaţiuni de înmatriculări de autovehicule (48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei şi 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei).

Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândită de inculpat în urma comiterii infracţiunii şi care a fost depusă de acesta la bancă, scrie news.ro.

În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii”, a mai transmis DNA.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi/sau în cadrul unităţilor de învăţământ (întreţinerea curăţeniei în zonele verzi aferente unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului) cu sediul în Slobozia, jud. Ialomiţa.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Ialomiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *