Skip to content
Politică

Ofițer SRI, reținut de procurori. Mita pe care ar fi primit-o este uriașă

Procurorii DNA au reținut luni un ofițer al SRI, fiin acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

”Procurorii militari din cadrul DNA – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului lt. col. (r) DRAGOMIR DANIEL, fost ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații, cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de: trafic de influență și spălare a banilor.

„De asemenea, procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 12.01.2015 față de DRAGOMIR MARINELA ZOICA, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de:
– trafic de influență, în forma complicității,
– spălare a banilor.
În ordonanțele dispuse de procurorii militari se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care îndeplinea funcția de șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informații, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins și, ulterior, a primit de la un martor denunțător, administrator al unor societăți comerciale, suma totală de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro, compusă din:
– 1.648.400 lei, echivalent a 374.078,01 euro (deși inițial a pretins suma de 400.000 euro), sumă primită în numerar într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane,
– 309.952,32 lei (echivalent a 70.575,87 euro), reprezentând finanțarea cheltuielilor necesare înființării, dotării și asigurării funcționării unei societăți comerciale, incluzând și un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne,
– 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soția sa Dragomir Marinela Zoica, în calitate de administrator al acestei firme nou înființate.

Sumele de bani menționate mai sus au fost pretinse și primite de către inculpatul Dragomir Daniel, pentru a-și folosi influența, prin prisma funcției deținute, asupra unor funcționari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Garda Financiară.
Totodată, inculpatul i-a promis denunțătorului că-i va determina pe acei funcționari publici să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu sau erau contrare acestora, în legătură cu rambursarea la timp, de către firmele martorului denunțător, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale.
În aceeași perioadă, cei doi inculpați au transferat succesiv sumele de bani menționate mai sus, în conturi aparținând acestora sau unor membri ai familiei, iar, ulterior, au constituit depozite și au cheltuit o parte din bani în interes personal, în scopul disimulării originii ilicite a sumei de 1.648.400 lei, reprezentând contravaloarea a 374.078,01 euro, produs al infracțiunii de corupție”, se arată în comunicatul DNA.

1 comentariu la “Ofițer SRI, reținut de procurori. Mita pe care ar fi primit-o este uriașă

  1. in 2007 traficantul de droguri chetrariu claudiu constantin lasa jumate din bani sub scaunul din dreapta in masina mea fiat stilo b 83 afe , prea multi la el la targ auto vitan , in targ jumatatea cealalta de bani pentru procurorul simona rusu . mitah , blat .
    in 2008 procurorul simona rusu – adrian , o data .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *