Skip to content
Sport

„Ok, câţi bani?” Replica Biancăi Andreescu când i s-a propus să joace pentru România în Fed Cup

Bianca Andreescu (19 ani) a plecat în Canada la o vârstă fragedă, alături de familie. S-a întors totuși în țară, alături de mama sa, însă doar pentru doi ani și jumătate. Povestea plecării definitive a fost dezvăluită de primul antrenor al sportivei, Gabriel Hristache.

Antrenorul care i-a pus sportivei racheta în mână a făcut o comparație între România și Canada și a dat ca și exemplu răspunsul pe care Bianca Andreescu i l-a dat vicepreședintelui FRT, George Cosac.

Ai văzut ce i-a zis Bianca lui George Cosac când i-a propus să joace pentru România în Fed Cup? I-a zis simplu: «Ok, câţi bani? Canadienii ne dau 250.000 de euro pe an pentru a-i reprezenta». Nu avem nicio şansă”, a spus Hristache.

Primul antrenor al sportivei de 19 ani și-a amintit și ce atitudine avea Bianca la ședințele de pregătire.

„Pe mine mă mulţumeşte că Bianca a confirmat, asta îmi arată garanţia muncii mele. Eu fac doar şedinţe individuale pentru că vreau să fac performanţă cu copii. Totul este foarte viu în mintea mea şi îmi amintesc toate detaliile. Nu au trecut atât de mulţi ani.

Era un copil normal, am dat nişte teste. Am remarcat seriozitatea ei, atipică pentru un pui de om de șase ani jumate. Era o transformare extraordinară pe terenul de tenis. După antrenament se juca cu fiul meu, erau pe jos. De mică avea o mare dorinţă de victorie. Juca un meci cu Radu, o bătea şi se vedea suferinţa şi dorinţa ei de victorie.

În rest, aş fi ipocrit să spun că știam că Bianca va ajunge ce-a ajuns. Dar, într-adevăr, avea nişte calităţi pe care eu nu le-am întâlnit la alţi copii. Deşi spun că acum ar trebui să dea nişte kilograme jos, având probleme cu genunchii, a mai afirmat Hristache, informează digisport.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *