Skip to content
Europa

Olaf Scholz, înaintea Consiliului European: România și Bulgaria ar trebui să intre în Schengen „în curând”

Consiliul European

Cancelarul Olaf Scholz a declarat, miercuri, că este în interesul Germaniei și al Europei ca restul țărilor din Balcani să adere la Uniunea Europeană. În același timp, Scholz a spus că România și Bulgaria ar trebui să intre în Spațiul Schengen „în curând”, scrie digi24.

Vorbind în fața Parlamentului înaintea Consiliului European de la Bruxelles, Scholz a salutat relansarea discuțiilor pentru aderarea la UE cu cele șase țări din Balcanii de Vest din ultimele luni și decizia din această săptămână de a acorda Bosniei statutul de țară candidat.

„Este în interesul nostru german și european ca restul Balcanilor să devină parte a Uniunii Europene”, a spus el parlamentarilor la Berlin. Scholz a lăudat, de asemenea, decizia de a permite Croației să se alăture Spațiului Schengen și a spus că Bulgaria și România ar trebui „să urmeze în curând”.

Austria și Olanda au blocat până acum aderarea celor două țări. Respingerea României și Bulgariei va fi un subiect de discuție la summitul liderilor europeni de joi și vineri.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat deja că va ridica tema în Consiliul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *