Olaf Scholz nu crede că Donald Trump va reveni la Casa Albă

Donald Trump
Sursa foto: X

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că este puţin probabil ca fostul preşedinte american Donald Trump să fie ales din nou preşedinte al SUA, transmite sâmbătă dpa.

Scholz crede că este „mai plauzibil ca preşedintele (în exerciţiu Joe) Biden să fie reales”, potrivit declaraţiilor făcute de cancelarul german vineri la un eveniment organizat de Augsburger Allgemeine şi găzduit de ziarul german cu acelaşi nume.

Cancelarul german nu a dorit să comenteze cu privire la întrebarea dacă executivul de la Berlin este totuşi pregătit pentru o victorie electorală a lui Trump şi pentru consecinţele care decurg de aici pe scena politica internaţională.

„Cred că vă puteţi da seama că deja analizăm cu grijă scenariile în toate situaţiile internaţionale”, a răspuns el, potrivit Agerpres.

Scholz a salutat „experienţa incredibilă a lui Biden în politica internaţională” şi „buna judecată” a actualului preşedinte american, dincolo de sfaturile pe care le primeşte de la consilierii săi.

Potrivit cancelarului german, actualul preşedinte american este şi cel care are cele mai mari şanse să soluţioneze divizările din societatea americană.

„Dacă există cineva care are vreo şansă să depăşească această divizare şi să se opună divizării, atunci acel cineva este preşedintele democrat Biden”, a insistat Scholz.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: