Skip to content
Europa

Olanda: 1.000 de persoane, diagnosticate cu COVID-19 după ce au participat la un festival de muzică

facebook

După ce au participat la un festival de muzică din Olanda, aproape 1.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

La evenimentul organizat în Utrecht au participat 20.000 de persoane, motiv pentru care autoritățile sanitare locale sunt convinse că numărul infectărilor va crește.

În prima zi au fost infectați 448 de oameni, iar în a doua zi, alți 516 au avut rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19, scrie Digi24.

Evenimentul a avut loc în 3 și 4 iulie, iar autoritățile se tem că petrecerea va creștere numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

Organizatorii s-au declarat cât se poate de surprinși după ce rezultatele anchetei epidemiologice au fost publicate.

Totodată, aceștia susțin că în organizarea evenimentului au fost respectate toate măsurile sanitare, în vigoare, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Olanda a relaxat măsurile sanitare de prevenire a răspândirii a COVID-19,  permițând barurilor și restaurantelor să servească în interior și muzeelor ​​să se redeschidă.

Infecțiile au scăzut cu mai mult de jumătate în luna mai, pe măsură ce lansarea vaccinărilor COVID-19 a devenit mai rapidă, permițând o relaxare suplimentară a blocării, care a fost în vigoare în diferite etape de aproape opt luni, scrie Reuters.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *