Chiar dacă ocupă locul 7 în clasamentul FIFA și ne-a cam bătut pe unde ne-a prins, „Portocala mecanică“ poate fi catalogată oricum, numai invincibilă nu. Ceea ce s-a și văzut deja, chiar la Euro 2024.
Naționala pregătită de Ronald Koeman (61 de ani) a început turneul în forță, 2-1 cu Polonia, dar apoi a pierdut din turație: 0-0 cu Franța și 2-3 cu Austria. Acest ultim rezultat l-a scos din sărite pe Koeman, aflat în funcție din ianuarie 2023.
„Prestaţia noastră a fost îngrozitoare! Unii dintre cei aflați pe teren au jucat prost în anumite aspecte… Trebuia să ne urmărim adversarii, iar asta nu s-a întâmplat. Au fost multe greșeli. Nu ne-am apărat bine. Au fost prea multe spaţii pentru adversar. N-am fost agresivi, am pierdut mingea foarte mult, mai ales la începutul meciului. Am jucat foarte foarte prost“, a spus selecționerul Olandei.
Iar vulnerabilitatea defensivă a naționalei, la care Koeman a făcut referire, reprezintă „călcâiul lui Ahile“ pentru fotbalul batav. Ceea ce e un paradox, când vedem că în actuala națională sunt fundași precum de Ligt (Bayern Munchen) sau van Dijk (Liverpool). Problema nu e însă una individuală, ci ține de întreg blocul defensiv. Capitol la care olandezii suferă și din cauza unui apetit ofensiv foarte mare pentru fotbalul total, de pe vremea regretatului Johan Cruyff.
În fotbalul de astăzi însă, spațiile lăsate în jumătatea proprie pot fi exploatate de echipele adverse. Iar aici e șansa României, o națională care știe să lovească pe contraatac, după cum a și demonstrat deja la acest turneu final, în meciul cu Ucraina (3-0).
Euro 2024, tabloul optimilor
29 iunie (Berlin, 19.00): Elveția – Italia
29 iunie (Dortmund, 22.00): Germania – Danemarca
30 iunie (Gelsenkirchen, 19.00): Anglia – Slovacia
30 iunie (Koln, 22.00): Spania – Georgia
1 iulie (Frankfurt, 19.00): Franța – Belgia
1 iulie (Frankfurt, 22.00): Portugalia – Slovenia
2 iulie (Munchen, 19.00): România – Olanda
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News