Skip to content
Europa

Olanda introduce restricţii de circulaţie pe timp de noapte, deşi numărul de infectări a scăzut

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
" "

Olanda va impune de sâmbătă interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, în încercarea de a stopa propagarea coronavirusului.

Deputaţii au aprobat joi, cu majoritate de voturi, măsura de urgenţă propusă de guvern, deşi în ultimele trei săptămâni numărul de noi infectări a scăzut. Cei care vor încălca regulile pot fi amendaţi, transmite Reuters.

" "
" "

Olandezii nu vor mai avea voie să iasă din casă după ora 21.00, potrivit legii adoptate joi, iar cei care vor încălca regulile pot fi amendaţi cu 95 de euro, conform Agerpres.

Sursa citată menţionează că în cursul dezbaterii, partidele majorităţii guvernamentale au agreat un compromis prin care ora de începere a interdicţiei a fost amânată cu 30 de minute faţă de propunea iniţială a fostului guvern condus de Mark Rutte.

Interdicţia de deplasare, ar putea rămâne în vigoare cel puţin până la 9 februarie, iar olandezii vor putea ieşi din casă între orele 21.00 şi 04.30 doar pentru urgenţe medicale, prezenţa la muncă în domenii considerate esenţiale sau pentru a scoate la plimbare animale de companie în lesă.

De altfel şcolile şi magazinele cu produse neesenţiale au fost deja închise de la mijlocul lui decembrie, după ce o decizie similară fusese luată în privinţa barurilor şi restaurantelor cu două luni mai devreme.

Numărul de infectări a scăzut constant în Olanda în ultimele trei săptămâni, dar autorităţile sanitare spun că noile variante ale coronavirusului vor provoca un nou val de cazuri în scurt timp dacă măsurile de distanţare socială nu sunt înăsprite.

De altfel şi Centrul European pentru Controlul Bolilor (CNDC) a solicitat, joi, membrilor să se pregătească să ia măsuri mai stricte în „săptămânile următoare” pentru a opri răspândirea noii tulpini a coronavirusului prin ridicarea nivelului de vigilenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *