Skip to content
Europa

Olanda: Lockdown parțial după explozia cazurilor de COVID-19, în ciuda unei rate de vaccinare de 85 la sută

neweurope.eu

Olanda va impune primul lockdown din Europa de Vest din ultimele luni, în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri de Covid-19, a declarat vineri postul olandez NOS

Barurile, restaurantele și magazinele neesențiale se vor închide la ora 19:00 timp de cel puțin trei săptămâni începând de sâmbătă, a spus NOS, citând surse guvernamentale.

Oamenii vor fi îndemnați să lucreze de acasă cât mai mult posibil, iar publicul nu va fi permis la evenimentele sportive din săptămânile următoare. Școlile, teatrele și cinematografele vor rămâne deschise, scrie tbsnews.net informează b1tv.ro.

Cabinetul prim-ministrului interimar Mark Rutte va lua o decizie finală mai târziu vineri și va anunța noile măsuri în timpul unei conferințe de presă televizate programată pentru 1800 GMT.

Noile infecții cu coronavirus în țara de 17,5 milioane au crescut rapid după ce măsurile de distanțare socială au fost relaxate la sfârșitul lunii septembrie și au atins un record de aproximativ 16.300 cazuri în 24 de ore joi.

Noul val de infecții a pus presiune asupra spitalelor din întreaga țară, forțându-le să reducă din nou îngrijirea obișnuită pentru a trata pacienții cu Covid-19.

Pentru a limita focarul, comisia guvernamentală de consiliere pentru pandemie a recomandat joi impunerea unui blocaj parțial și limitarea accesului în locurile publice persoanelor care au fost complet vaccinate sau s-au recuperat recent de o infecție cu coronavirus.

O nouă izolare ar însemna o schimbare drastică a politicii guvernului olandez, care până luna trecută credea că o rată de vaccinare relativ ridicată ar însemna ușurarea și mai mult a măsurilor spre sfârșitul anului.

Dar nu este singurul care ia în considerare măsuri stricte, deoarece infecțiile cresc la niveluri record. Austria a anunțat joi că mai sunt câteva zile până la punerea în izolare a milioane de oameni nevaccinați.

Multe țări dezvoltate, totuși, rămân de părerea că lansarea vaccinurilor înseamnă că blocarea nu este necesară.

Aproximativ 85% din populația adultă olandeză a fost complet vaccinată împotriva Covid-19. Până acum, injecțiile de rapel au fost oferite doar unui grup mic de persoane cu un sistem imunitar slab și vor fi oferite persoanelor cu vârsta de 80 de ani și mai mult în decembrie.

Luna trecută, aproximativ 55% dintre pacienții din spitalele olandeze și 70% dintre cei aflați la terapie intensivă au fost nevaccinați sau doar parțial vaccinați, au arătat datele furnizate de Institutul de Sănătate din Olanda (RIVM).

De asemenea, pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19 și pentru a evita un lockdown, Austria a dispus de asemenea noi restricții.

1 comentariu la “Olanda: Lockdown parțial după explozia cazurilor de COVID-19, în ciuda unei rate de vaccinare de 85 la sută

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *