Skip to content
Europa

Olanda opreşte temporar administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca

Twitter
" "

Olanda a oprit temporar administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca până pe 7 aprilie. Până în prezent, circa 400.000 de persoane din Olanda au fost imunizate cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Vineri, Ministerul Sănătăţii a declarat că va opri temporar administrarea acestui ser la persoanele sub vârsta de 60 de ani, însă după discuţii purtate sâmbătă, autorităţile din domeniul sănătăţii au decis să suspende toate imunizările cu AstraZeneca pentru a evita risipa.

" "
" "

Circa 700 de persoane de peste 60 de ani urmau să primească serul AstraZeneca în zilele următoare, însă programările acestora au fost temporar anulate, deoarece nu existau garanţii că un întreg lot ar putea fi complet utilizat dacă doar câteva persoane urmau să se vaccineze.

Cinci cazuri de formare de cheaguri de sânge au fost semnalate în urma imunizării cu vaccinul AstraZeneca la femei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 de ani. Una dintre acestea a decedat. Potrivit Agerpres, investigaţii sunt în prezent în curs de desfăşurare pentru a se stabili dacă formarea acestor cheaguri de sânge a fost cauzată de vaccinare, au precizat autorităţile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *