Skip to content
Europa

Olanda suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani

Twitter
" "

Olanda a suspendat vineri temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după decesul unei femei care fusese vaccinată cu acest ser, a transmis agenţia naţională de presă ANP care citează Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Decizia a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii olandez.

" "
" "

Lareb, care urmăreşte efectele secundare ale medicamentelor, a declarat vineri mai devreme că a primit cinci rapoarte de tromboză extinsă cu număr scăzut de trombocite după vaccinările cu vaccinul AstraZeneca, inclusiv la o femeie care a murit. Agenţia a spus că evenimentele au avut loc la 7 până la 10 zile după vaccinare.

Sunt femei între 25 şi 65 de ani. Trei paciente au prezentat embolii pulmonare extinse. Una a murit şi una a avut, de asemenea, o hemoragie cerebrală”, a detaliat Lareb.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Ţările de Jos în perioada respectivă, iar rapoartele „par comparabile cu alte rapoarte din Europa”, a spus Lareb.

Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccinări urmează să fie anulate în urma deciziei de suspendare a utilizării vaccinului. Şi Germania a oprit săptămâna aceasta vaccinarea cu AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani.

Olanda a înregistrat 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese. În urma anunţului Olandei, AstraZeneca a declarat că lucrează cu autorităţile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări legate de utilizarea vaccinului său împotriva COVID-19.

Autorităţile de reglementare din Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depăşesc în mod semnificativ riscurile la toate grupele de vârstă adultă„, a declarat un purtător de cuvânt al AstraZeneca într-un comunicat citat de Reuters.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *