Skip to content
Europa

Olanda, ultimul stat din UE unde nu a început vaccinarea anti-COVID, a decis să devanseze cu două zile începutul campaniei

Inquam Photos/George Calin
" "

Ţările de Jos au decis să devanseze cu două zile începutul campaniei lor de vaccinare împotriva COVID-19, care va începe miercuri, a anunţat luni guvernul ţării, ultimul din UE care va trece la vaccinarea populaţiei, relatează AFP, conform Agerpres.

Personalul spitalicesc în contact cu pacienţii de COVID-19 va fi primul care va beneficia de vaccin, alături de lucrătorii din azilele de bătrâni din sudul ţării, au anunţat autorităţile sanitare.

" "
" "

Începutul vaccinării împotriva COVID-19 este devansat cu două zile” în raport cu data precedentă anunţată, de vineri, 8 ianuarie, a anunţat Ministerul Sănătăţii după o întâlnire cu autorităţile sanitare.

De la începutul vaccinării în Europa pe 27 decembrie, lentoarea anumitor ţări în administrarea vaccinului este dur criticată, în special în Franţa.

Însă în Ţările de Jos întârzierea este şi mai importantă: primele vaccinuri sunt prevăzute la aproape două săptămâni după lansarea vaccinărilor în UE şi la aproape o lună de la începutul campaniei în Regatul Unit.

Marţi, ministrul sănătăţii Hugo de Jonge va răspunde în parlament la întrebările referitoare la aceste întârzieri.

Autorităţile au invocat până acum dificultăţile logistice şi necesitatea unei aprobări a vaccinului de către autorităţile naţionale.

De la jumătatea lui decembrie, Ţările de Jos au introdus măsurile cele mai stricte de la începutul pandemiei, toate şcolile şi magazinele neesenţiale fiind închise.

Anterior, premierul Mark Rutte a preferat o „izolare inteligentă”, mult mai permisivă decât cele din ţările europene vecine.

Luni, Olanda a înregistrat 6.671 noi cazuri de COVID-19, cu 757 mai multe decât în ziua precedentă”, notează AFP.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *