Skip to content
Economie Știri locale

Olandezii anunţă la Cluj un zgârie-nori şi un nou mall

facebook Cluj-Napoca Oficial
" "

Un turn de 40 de etaje şi un centru comercial urmează să fie construite la Cluj, aproape de ieşirea din oraş spre Oradea, chiar lângă hypermarketul Cora.

Noul turn va fi cel mai înalt imobil din oraş. În prezent, în Cluj se află în construcţie cel mai înalt bloc de locuinţe din România, cu 25 de etaje plus alte cinci etaje de parcări şi spaţii comerciale, scrie adevarul.ro.

" "
" "

Proiectul turnului de 40  de etaje are ca beneficiar un grup de companii olandeze, Delparro BV şi Melford BV, care deţin şi reţeaua de hypermarketuri Cora, inclusiv la Cluj Este vorba despre un proiect vast, care se va întinde pe o suprafaţă de 18 hectare. Pe lângă turnul de 40 de etaje se va realiza un ansamblu mixt cu funcţiuni comerciale, mall, birouri, servicii de interes public, incluzând un hotel, parking şi spaţii pentru loisir. Studiul de oportunitate a fost realizat în urmă cu doi ani şi a trecut cu bine de Agenţia de Mediu, care a decis că noul proiect nu necesită o evaluare specială.

Proiectul se află încă în dezbatere publică până în 17 ianuarie, iar ulterior are şanse mari să primească undă verde din partea municipalităţii clujene. Întregul proiect va costa peste 200 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *