Skip to content
Internațional

Oleksi Honcharuk, în vârstă de 35 de ani, a fost numit prim-ministru al Ucrainei

Noul parlament al Ucrainei l-a numit, joi, pe juristul în vârstă de 35 de ani Oleksi Honcharuk ca prim-ministru. Honcharuk a fost propus de preşedintele Volodimir Zeleski, relatează AFP.

Cu o rapiditate inedită pentru politica ucraineană, 290 de deputaţi au votat, în prima lor zi de lucru, pentru numirea lui Honcharuk. Erau necesare pentru ca propunerea să treacă 226 de voturi.

Honcharuk, fost avocat, cu doar trei luni de experienţă la putere, a promis în faţa parlamentarilor că va pune capăt corupţiei.

Avem peste 10 milioane de pameni care trăiesc sub pragul sărăciei. Avem un război în est. Şi, în plus, avem corupţie. Trebuie să îi punem capăt şi vom face asta. Noul guvern nu va fura”, a spus Oleksi Honcharuk.

Ucraina, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, va trebui să facă totul pentru a asigura o creştere economică anuală de 5 până la 7 la sută, a adăugat el, scrie news.ro.

Numit în luna mai de Zelenski adjunct al administraţiei prezidenţiale pe domeniul problemelor economice, Honcharuk a condus anterior, timp de patru ani, centrul de analiză BRDO la Kiev, finanţat de Uniunea Europeană şi ale cărui activităţi au ca scop îmbunătăţirea mediului de afaceri în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *