Skip to content
Internațional

Olena Zelenska condamnă „uciderea în masă a civililor” şi salută curajul poporului ucrainean

Facebook

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat o scrisoare deschisă adresată presei internaţionale, în care condamnă „uciderea în masă a civililor ucraineni”.

Olena Zelenska scrie că a fost „imposibil de crezut” că va avea loc invazia rusă, care a creat „o realitate îngrozitoare” pentru milioane de oameni, în special pentru copii.

Dar ea salută şi curajul poporului ucrainean: „Agresorul, Putin, a crezut că va declanşa blitzkrieg asupra Ucrainei. Dar a subestimat ţara noastră, poporul nostru şi patriotismul lor”.

„În timp ce propagandiştii de la Kremlin s-au lăudat că ucrainenii îi vor primi cu flori ca salvatori, ei au fost nevoiţi să se ferească de  cocktail-uri Molotov”, scrie ea pe Instagram.

Exprimându-şi recunoştinţa pentru sprijinul internaţional şi eforturile de ajutorare, Zelenska face apel la mass-media globală şi restul lumii să „continue să arate ce se întâmplă aici şi să continue să arate adevărul”.

„Dacă nu-l oprim pe Putin, care ameninţă că va începe un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”, a mai spus ea, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *