Skip to content
" "
Politică

Olguța Vasilescu a făcut marele anunț legat de Legea Pensiilor. Mai e un pas de făcut

aktual24.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut miercuri seară marele anunț în ceea ce privește Legea Pensiilor.

Prezentă în studioul Antena 3, Olguța Vasilescu a declarat că actul normativ este gata de la 1 octombrie, dar încă îi este calculat impactul bugetar.

„Am auzit în spațiul public că această lege nu există. V-o las și dumneavoastră. Are 67 de pagini. Este gata de la 1 octombrie, așa cum am promis. Ce scrie în programul de guvernare se întâmplă. Încă se calculează impactul. Ne așteptăm ca prin toate aceste măsuri să eliminăm deficitul fondului de pensii. Chiar dacă nu se ajunge la eliminarea completă, va fi mult mai mic. S-au făcut toate corecțiile necesare. Vârsta de pensionare nu se schimbă”, a arătat Vasilescu.

 

În ceea ce privește taxa de solidaritate, ministrul Muncii a îndemnat la răbdare până la ședința de guvern de astăzi (joi).

„Pentru angajat, contribuțiile scad și acest impozit scade de la 16 la 10%. Să avem răbdare până mâine, în Guvern se va discuta despre prevederile noului Cod Fiscal. Nu există varianta ca aceste salarii să scadă, nici în mediul privat. De la începutul acestui an au crescut și salariile în privat, cu aproximativ 10%”, a spus Olguța Vasilescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *