Skip to content
Politică

Olguța Vasilescu a rămas cu buza umflată: ce ”recompensă” îi pregătește Daddy

PRO TV

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă scrisoarea în care motivează de ce i-a refuzat, pentru a doua oară, pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici pentru Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor.

Şeful statului explică în scrisoarea trimisă Vioricăi Dăncilă că Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici nu au dat o declaraţie pe proprie răspundere că nu se află în vreo stare de incompatibilitate şi nici nu au depus cazierul judiciar, document care atestă că nu au vreo condamnare. Copia după buletin ataşată de Lia Olguţa Vasilescu la dosar este considerată insuficientă de Klaus Iohannis.

Se rupe lanțul de iubire?

Altfel spus, până nu demult protejata tătucului Liviu Dragnea a rămas cu buza umflată, ceea ce, potrivit surselor noastre, a creat mari tensiuni între aceasta și liderul PSD. Concret: Olguța Vasilescu, într-o discuție privată cu Liviu Dragnea, l-ar fi acuzat din nou pe șeful PSD că mutarea sa de la Ministerul Muncii a fost un scenariu bine pus la cale pentru ca roșcata să nu mai prindă loc în Guvern.

Mai mult, sursele noastre ne-au dezvăluit că Liviu Dragnea i-ar fi dat asigurări Olguței că îi va pregăti un loc călduț, așa cum a fost în cazul lui Sorin Grindeanu, pentru a o răsplăti pentru fidelitatea sa…iar Olguța Vasilescu se pare că l-a crezut. Drept dovadă, începând de joi seara, Olguța a început să îl vadă pe Daddy drept candidatul PSD la prezidențiale, așa cum chiar ea afirma la un post de televiziune:

”Din punctul meu de vedere, candidatul PSD ar trebui să fie președintele partidului. Așa a fost dintotdeauna.”, a declarat Olguţa Vasilescu la RTV.

Moștenirea lui Vadim pentru PSD

Lia Olguța Vasilescu ajungea, la 19 ani, preşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare Dolj. Iar pe când avea doar 25 de ani a fost promovată de nimeni altul decât Corneliu Vadim Tudor pe listele PRM pentru un loc la Camera Deputaţilor. A avut două mandate în parlament, de deputat și senator, iar ulterior a câștigat alegerile locale, devenind primarul Craiovei.

A avut probleme și în justiție, fiind reținută pentru luare de mită, în 2016. A fost ministrul Muncii, în Guvernul PSD-ALDE și deputat în Parlamentul României. La începutul lui 2017, însă, dosarul Liei Olguţa Vasilescu s-a întors la Direcţia Naţională Anticorupţie. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind definitivă. Practic, magistraţii au decis că ancheta în cazul ministrului Muncii trebuie refăcută.

După ce a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie din Craiova, specializarea română-italiană, Lia Olguța Vasilescu a devenit jurnalist al cotidianului „Cuvântul Libertăţii”. S-a angajat în presă în 1997, imediat după absolvirea facultăţii, iar timp de un an a fost redactor, apoi ajungând şefa secţiei investigaţii a ziarului. În 1999, a fost promovată în funcţia de redactor-şef, iar în 2000 a ajuns, de la masa de scris, la pupitrul Parlamentului, devenind deputat din partea PRM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *