Skip to content
Video

Olguța Vasilescu, anunț despre o lege așteptată de patroni. Cine NU scapă de controale EXCLUSIV

www.aktual24.ro

Lia Olguța Vasilescu (ministrul Muncii) a fost prezentă joi la cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro.

Demnitarul a vorbit despre o lege așteptată de patronii din România – și anume Legea prevenției pentru mediul de afaceri. Dacă actul normativ va intra în vigoare, atunci companiile autohtone nu vor mai putea fi sancționate automat de către ANAF sau Inspectoratul Teritoral de Muncă (ITM), ci numai dacă firmele vor fi fost prevenite și îndrumate să își remedieze neregulile, iar acestea nu se vor fi conformat într-un termen stabilit.

Concret, Olguța Vasilescu a dat asigurări că actul normativ nu va viza munca la negru, autoritățile continuând să fie intransigente în această privință.

„Este un grup de lucru, format pentru această Lege a prevenției, în care avem și noi un funcționar exact pentru aceste forme de control, dar, dacă citiți cu atenție programul de guvernare al PSD-ului, veți vedea că singurul lucru de la care nu vom face rabat în momentul controlului și nu va acționa această Lege a prevenției va fi exact la angajatori, pe munca la negru. Pentru că altfel nu avem cum să stopăm acest fenomen și se nenorocesc oameni din cauza asta”, a explicat ministrul Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *