Olguța Vasilescu, proiecte pentru Craiova: Cel mai mare contract din UE pentru aducțiune de apă

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Olguța Vasilescu, membră PSD, a câștigat detașat alegerile pentru funcția de primar al Craiovei, fiind votată de peste 55% din electorat, în timp ce contracandidatul de pe locul doi a convins doar 15% dintre cetățeni. Olguța Vasilescu a discutat despre realizările pe care le-a avut, în mandatele anterioare și a prezentat planul administrativ pentru anii următori. 

Olguța Vasilescu, membră PSD, a fost aleasă pentru a patra oară edil al Craiovei, cu scorul categoric de 55,6%, următorul clasat având doar 15%. Primarul reales a vorbit despre proiectele de infrastructură pe care vrea să le realizeze în acest mandat, printre care se numără și un spital de pediatrie regional. Cel mai ambițios plan vizează, însă, serviciul de alimentare cu apă. Prin acest proiect, cetățenii vor putea beneficia de apă de izvor chiar de la robinet.

„Mă uitam zilele acestea la primari, care au câștigat mandat cu scoruri foarte mari și care spuneau că vor face un spital și un stadion. Eu le-am făcut deja din primul mandat, deci noi deja am trecut la cu totul și cu totul alte lucruri. Mai vreau să construiesc un spital de pediatrie regional. de data aceasta. La sfârșitul anului, se termină un contract, care este cel mai mare din Uniunea Europeană pentru aducțiune de apă. Aducem apă de izvor de munte la robinetele craiovenilor, de la peste 120km distanță din Gorj și cred că asta, până la urmă, este cea mai mare realizare de după Revoluție a vreunui primar. De asemenea, vrem să punem panouri fotovoltaice pentru a asigura tot iluminatul stradal. Încă șase parcuri pe care vrem să le facem.” a declarat Olguța Vasilescu la Antena 3.

Olguța Vasilescu a precizat că pentru proiectele de infrastructură au fost accesate fonduri europene, orașul Craiova ocupând locul doi, la acest capitol, după Capitală.

„Reabilitare de blocuri, regenerare urbană pentru câteva cartiere. Deja am accesat fonduri europene și așa cum am aflat și de la domnul ministru Adrian Cîciu, Craiova este pe locul doi la absorbția de fonduri europene, după București. Asta, desigur, în condiție în condițiile în care Bucureștiul este cu toate cele șase sectoare la un loc. Deci am reușit să să ne facem treaba și urmează ca acum să culegem roadele.”, a conchis Olguța Vasilescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: