PSnews

PSnews VIDEO

Olguța Vasilescu, despre procurorii cu probleme: Mai sunt mulți alții care trebuie să plece! EXCLUSIV

psnews.ro

Olguța Vasilescu (ministrul Muncii) a fost invitată joi la cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro, unde a discutat cu Dan Bucura despre două cazuri problematice de procurori care au intrat recent în atenția opiniei publice.

Este vorba atât despre Mircea Negulescu (de la DNA Ploiești), care și-a dat demisia din magistratură după o serie de dezvăluiri făcute de România TV, cât și Claudia Roșu (de la structura centrală a DNA), care a reținut-o pe Olguța Vasilescu pe vremea când aceasta era primar al Craiovei, rechizitoriul sfârșind prin a fi întors definitiv la Direcția Națională Anticorupție de către Curtea de Apel București (CAB).

Referindu-se la propriul dosar, actualul ministru al Muncii a ținut să precizeze că nu știe ce se mai întâmplă cu ancheta, aflând totuși de la avocat că nu mai are calitatea de suspect. Totuși, președintele PSD Craiova a menționat că nu a primit nicio înștiințare de la DNA legată de scoaterea de sub urmărire penală.

„Nu se știe ce se mai întâmplă cu dosarul. Din câte am înțeles de la avocat, eu nu mai am în momentul de față calitatea de urmărit penal. Ei au avut un termen de 5 zile să remedieze problemele din dosar. Nu au făcut acest lucru. Atunci dosarul s-a întors la DNA și de aici încolo ar trebui să îl refacă”, a declarat Vasilescu.

În continuare, Olguța Vasilescu a amintit despre două cazuri răsunătoare legate de numele fostului procuror DNA Camelia Roșu (care în prezent lucrează la Parchetul CAB): achitarea în primă instanță a lui Ludovic Orban și condamnarea României de către CEDO în dosarul primarului din Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău.

„Chiar procurorul care s-a ocupat de acest caz și nu numai de al meu este același procuror și în cazul Gutău (care a câștigat la CEDO), și în cazul Orban (care a fost achitat la prima instanță), în cazul Nichita, în foarte multe cazuri celebre. Din câte am înțeles, s-a mutat de la DNA”, a amintit demnitarul PSD.

Întrebată de către Dan Bucura dacă se așteaptă la o revenire a anchetei DNA în ceea ce o privește, Olguța Vasilescu a răspuns: „Eu sunt absolut convinsă că nu au abandonat ideea aceasta de a mă prezenta așa cum spuneți dumneavoastră (ca pe o persoană coruptă – n.r.), dar cred că trebuie să vină cu probe solide, pentru că au văzut că în ultimul an judecătorii sunt foarte atenți atunci când este vorba de dosarele care vin de la DNA. Și eu știu că în toată activitatea pe care am avut-o nu am luat niciodată mită. De altfel, ei m-au acuzat de 4 infracțiuni de luare de mită, dar toate patru în capital de imagine – adică în faptul că are încredere populația în mine. Mi-e greu să cred că vor putea vreodată să dovedească faptul că aș fi săvârșit vreo ilegalitate. Abuzul în serviciu sigur că se poate aplica oricui”.

Nu în ultimul rând, ministrul Muncii a declarat că așteaptă de la actualul CSM „să fie un organism competent”, amintind că a depus – fără rezultat – la fostul Consiliu Superior al Magistraturii o plângere prin care sesiza „toate abuzurile” din propria speță. În același context, Olguța Vasilescu s-a referit la cazul fostului procuror DNA Mircea Negulescu, care l-a anchetat pe Sebastian Ghiță.

Eu aștept de la CSM să fie un organism competent față de fostul CSM, pentru că eu vă aduc aminte că am făcut o plângere la CSM prin care am precizat toate abuzurile care s-au făcut în dosarul meu, inclusiv faptul că martori din dosarul meu au fost audiați în hoteluri și torturați. Și mi s-a spus de către CSM că nu este niciun fel de problemă. Iar instanțele (că au fost mai multe instanțe succesiv) mi-au dat dreptate mie și mi-au spus că s-a încălcat dreptul la apărare. Eu cred că într-adevăr, dacă nu ar fi fost mass media, opinia publică, să pună presiune, nu ar fi plecat din DNA nici acel procuror Negulescu, nici acea doamnă Roșu (care mi-a instrumentat mie dosarul, și lui Orban, și lui Gutău) și probabil că mai sunt încă mulți alții care ar trebui să plece. Este foarte adevărat – și sunt absolut convinsă de treaba asta – că în DNA sunt și foarte mulți procurori buni, care sunt și competenți și-și fac treaba, exact cum scrie în litera și spiritul legii”, a detaliat PSD-ista.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi