Skip to content
Politică

Olguța Vasilescu, după ce a învins DNA: Procurorul va trebui să plătească! EXCLUSIV

psnews.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a oferit vineri o declarație în exclusivitate pentru PSnews.ro, după ce Curtea de Apel București (CAB) a desființat definitiv dosarul în care Direcția Națională Anticorupției (DNA) o pusese sub urmărire penală pe cea care a ocupat funcția de primar al Craiovei între 2012 și 2016.

CITIȚI ȘI: Olguța Vasilescu, victorie DEFINITIVĂ în fața DNA. Judecătorii s-au pronunțat

Demnitarul a apreciat că „este o decizie așteptată a instanței”, adăugând că tot ceea ce s-a întâmplat în dosarul său „a fost ilegal cap-coadă”.

„Nu am avut niciun fel de dubiu că tot ceea ce s-a întâmplat în dosarul meu a fost ilegal cap-coadă, începând cu încălcarea dreptului la apărare și continuând cu probele luate în condiții ilegale (probe care, de fapt, nu spuneau nimic – și cu atât mai grav este faptul că și acestea au fost luate ilegal), cu denunțuri care nu mă acuzau cu absolut nimic, dar simple declarații de martori au fost transformate în denunțuri, doar ca să fie ceva la dosar…” a afirmat ministrul Vasilescu.

În continuare, fostul primar din Craiova a criticat dur felul în care DNA i-a instrumentat dosarul, pe care Olguța Vasilescu l-a calificat drept „o făcătură politică”.

„A fost un dosar care nu spunea absolut nimic. Cu toate astea, mai e puțin și se face un an de când imaginea mea a fost terfelită, perioadă în care a trebuit să mă apăr de cele mai multe ori în spațiul public, să trec prin două campanii electorale în care nu am putut nici măcar să mă pronunț asupra dosarului meu, pentru că mi se interzisese acest lucru; în schimb, DNA-ul dădea tot felul de comunicate care de care mai aiuristice. Și mă bucur că este al șaselea judecător care consfințește același lucru – și anume că acest dosar a fost o făcătură politică pentru a mă împiedica să candidez în primăvara anului trecut la Primăria Craiova”, a detaliat actualul ministru.

Nu în ultimul rând, Lia Olguța Vasilescu a subliniat că, în prezent, ea nu mai are calitatea de urmărit penal și s-a pronunțat vehement pentru Legea răspunderii magistraților, astfel încât Claudia Roșu (procurorul DNA care a reținut-o) „să plătească”.

„Vă spun foarte sincer că aștept Legea răspunderii magistraților, pentru că procurorul care a făcut toate aceste lucruri va trebui să plătească. Mă refer la doamna Claudia Roșu, care a și fugit de la DNA, acum ascunzându-se la Parchetul Curții de Apel”, a încheiat Vasilescu.

3 comentarii la “Olguța Vasilescu, după ce a învins DNA: Procurorul va trebui să plătească! EXCLUSIV

  1. Bravo Olguta fi barbata fai sa lesine si cere si daune cui ti-a facut dosar pe persoana fizica sa plateasca cine greseste nu statul roman!

  2. Saplateasca cu demisia procurorului avocatul care au facut fals an acte fara drept de a profesa meseria nici macar o data fara nici un drept dea mai profesa meseria asta lege trebui pusa an parlament de urgenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *