PSnews

Recent

Olguța Vasilescu se laudă cu o lege perfectă: Nu va putea fi atacată la CCR

epochtimes-romania.com

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, spune că va crea un proiect de lege care să elimine pensiile speciale și care, în același timp, să nu poată fi atacat la Curtea Constituțională.

„Varianta care va fi aprobată de coaliție va fi tranformată în lege. Absolut toți participanții au cerut să se renunțe la pensiile speciale. Cum va arăta varianta finală este clar că vom putea să comunicăm abia când se va întâmpla”, a precizat oficialul din guvern în cadrul unei emisiuni TV.

Ministrul a avut luni, 21 auguat, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Confederației Sindicale Meridian în care a fost atins și subiectul pensiilor speciale.

Pe de altă parte, anul acesta, instituțiile din subordinea MApN, MAI și MJ  s-au confruntat cu un val de pensionări pe bandă rulantă, angajații preferând să beneficieze de ultima șansă de a prinde o pensie specială, înainte ca legea să fie modificată.

În același timp, ministrul Vasilescu recunoaște că actualele pensii din sistem vor trebui plătite, acestea beneficiind de anumite decizii emise de Curtea Constituțională, dar anunță că noul proiect legislativ nu va mai putea fi contestat pe motive de neconstituționalitate, urmând să regleze discrepanțele din sistem.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi