Skip to content
Politică

Olguța Vasilescu, tot mai contestată de sindicaliști. Iar i se cere DEMISIA

aktual24.ro

Lia Olguța Vasilescu este tot mai contestată de sindicaliști. Iar i se cere DEMISIA celei care ocupă acum funcția de ministru al Muncii.

Este vorba despre Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, condus de către Dumitru Coarnă. SNPPC este iritat de declarația Olguței Vasilescu cum că, potrivit legii salarizării, solda militarilor va creşte cu 20%, în timp ce salariul poliţiştilor se va mări cu 5%, se arată într-un comunicat remis vineri agenției Mediafax.

„În cursul zilei de joi, 6 aprilie a.c., ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, doamna Lia Olguţa Vasilescu, a făcut o declaraţie în mass-media afirmând, între altele, că, la data de 1 iulie 2017, solda de grad a militarilor va creşte cu 20%, iar salariul de funcţie al poliţiştilor va creşte cu numai 5%, fără a face vreo referire la personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).(…) Nu înţelegem discriminarea care ar urma să se producă în Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi considerăm că, în egală măsură, trebuie să fie apreciate munca şi riscurile meseriei de poliţist”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii SNPPC susţin că nu au fost respectate promisiunile făcute în cadrul negocierilor cu Sindicatul şi îi cer Liei Olguţa Vasilescu să demisioneze din guvern.

„În cadrul negocierilor purtate cu federaţia noastră sindicală în sediul Guvernului României, la data de 25 martie a.c., în timpul mitingului organizat de către FNSPPC, ministrul Afacerilor Interne şi echipa guvernamentală prezentă la discuţii, din care a făcut parte şi unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Muncii, au dat asigurări (…) că vor analiza şi eventualitatea unei majorări salariale de 20% a personalului contractual din MAI. Dată fiind situaţia creată, precum şi faptul că solicitările sindicatelor reprezentative în domeniul ordinii publice au fost sfidate de ministrul de resort, prin aceea că proiectul legii unitare de salarizare ar urma să legifereze un alt abuz împotriva poliţiştilor şi personalului contractual, FNSPPC solicită demisia doamnei Lia Olguţa Vasilescu din funcţia pe care o ocupă în guvern”, mai menționează sindicaliștii.

Amintim că pe 4 aprilie Confederaţia Sindicală Cartel Alfa, condusă de către Bogdan Hossu, i-a solicitat premierului Sorin Grindeanu să îi demită atât pe Olguța Vasilescu, cât și ministrului Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru modul în care au abordat elaborarea proiectului legii salarizării unitare, consultările pe acest proiect fiind „o caricatură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *