Skip to content
Educație

Olimpiadele naționale de Matematică, Fizică, Religie cult Ortodox și Limba rromani se susțin în ziua Paștelui Catolic. Ministerul Educației a modificat calendarul olimpiadelor școlare

Olimpiadele naționale de Matematică, Fizică, Religie – Cultul Ortodox și Limba rromani se susțin anul acesta de Paștele Catolic, potrivit datelor stabilite de Ministerul Educației. Instituția a modificat calendarul olimpiadelor naționale școlare care se vor desfășura în anul școlar 2019-2020. Olimpiada națională de Matematică este planificată în perioada 9-14 aprilie 2020 (în loc de 5-10 aprilie cum era stabilit inițial).

Ministerul Educației a modificat datele de susținere a următoarelor olimpiade naționale: Limba Spaniolă, Limba Italiană, Limba Portugheză, Limba Germană Modernă, Matematică, Chimie, Biologie, Olimpiada de Informatică în Echipe, Arte Vizuale, MUZICĂ – Interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice, Olimpiada Corală, Coregrafie, Pregătire Sportivă Teoretică, Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii Dezbat”.

Paștele Catolic se sărbătorește în 12 aprilie 2020, iar Paștele Ortodox este în data de 19 aprilie 2020.

Mai mulți părinți au lansat o petiție de modificare a datelor olimpiadelor școlare, criticând suprapunerile existente la etapa județeană, unde pe 7 martie sunt programate și olimpiada de biologie, de informatică, de limba engleză, dar și de istorie sau limba și literatura română, sau etapa orală a altor limbi străine. Vezi aici petiția părinților care cer modificarea datelor olimpiadelor, scrie G4media.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *